Már több mint négymilliárd forintot ér az Ötös- és Hatoslottó jackpotja

2024.05.17.

Bár idén már két szerencsés is örülhetett az Ötöslottó főnyereményének és további egy nyertes közel egy milliárd forintot vihetett haza a Hatoslottón, jelenleg két és fél hónapja nem volt telitalálatos szelvény a két legnépszerűbb számsorsjátékon. Így a hétvégén megnyerhető összeg összesen több mint négymilliárd forint lesz.

10 hete halmozódik hazánk leismertebb számsorsjátéka, az Ötöslottó. Az ezen a héten megnyerhető jackpot összege már 2,355 milliárd forint egy nyertes esetén. A múlt heti sorsolásnál 14-en voltak közel a főnyereményhez, számukra a négy helyes szám ikszelése majdnem négymillió forintot ért. A 19. heti sorsoláson az átlagosnál magasabb összeg járt a két találatosért. A játék történetében a mostanit megelőzően összesen három alkalommal fizetett a kettes 4.000 forint felett.

Immáron több mint 3 hónapja halmozódik a Hatoslottó is, ezen a hétvégén 1,715 milliárd forintnak örülhet az egyedüli nyertes. Az eddigi 12 sorsolásból a május 12-i sorsoláson volt a legtöbb 5 találatos. 72 játékos több, mint 300 ezer forintot vihetett haza. A 19. heti sorsoláson összesen több mint 135 millió forintot vittek haza a különböző nyerőosztály szerencsései. A Hatoslottó eddigi legnagyobb nyereménye több mint hárommilliárd forint volt, amelyet 2021-ben az 51.játékhéten nyert meg egy játékos.

Az Ötöslottó főnyereménye 25 éve lépte át a bűvös egymilliárdos határt, amely többször is beindította a lottóturizmust, hiszen halmozódása nem csak a hazai játékosokat csábította, a határon túli szerencsevadászok is előszeretettel keresték fel a határ menti lottózókat. A játék története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39.

A nyeremény halmozódására mind az Ötös-, mind a Hatoslottó esetében 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra.

Vissza