Mi fán terem az egymilliárd-nyolcvanmillió?

2013.03.14.

1. Az Ötöslottó március 7-én ünnepelte 56. születésnapját.

2. A játékban két találattal lehet nyereményt elérni – a legutóbbi sorsoláson összesen több mint százezren örülhettek olyan találatnak, mely nyereményre váltható.

3. Egy játékos minden héten egymillió forinttal lesz gazdagabb: a számhúzó pályázók legszerencsésebbike, aki szombaton az élő sorsolásban géppel vagy kézzel kihúzza az öt nyerőszámot.

4. 1993-ig (az ún. gépi feldolgozás bevezetéséig) kézzel rendezték sorba a beérkezett 8-9 millió szelvényt a sorsolás előtt.

5. Nyerési esély szempontjából nincs különbség aközött, hogy pl. az 1,2,3,4,5 számokat vagy a játékmező négy sarkában + egy középen található számot játssza meg

6. Ha nincs a sorsoláson telitalálat, a főnyeremény maximum egy éven keresztül halmozódhat: az eddigi leghosszabb halmozódás 38 hét volt (2003-ban)

7. Az eddigi legnagyobb nyeremény több mint 5 milliárd forint volt, 2003-ban.

8. Az 1960-as években szépségverseny is kapcsolódott a játékhoz – Fortuna kerestetik.

9. A 80-as évek végéig tárgynyeremény-sorsolásokat is tartottak, ahol öröklakást, személyautót és víkendtelkeket lehetett nyerni

10. Peruban egészségügyi lottót is szerveztek: a nyeremény ingyen vakbél- vagy mandulaműtét volt (jótékonysági lottójáték keretében, mely a limai kórház építését támogatta)

Vissza