Milliárdos nyeremények születtek a hétvégén

2024.06.04.

Elvitték minden idők legnagyobb Kenó nyereményét, egy szerencsés játékos 2,625 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ezzel párhuzamosan a Hatoslottón is telitalálat született. Az egyedüli nyertes közel 2 milliárd forintnak örülhet.

Játéktörténeti rekord született a Kenón. A hétvégi sorsoláson egy szerencsés játékos 2,625 milliárd forintot nyert. A helyesen ikszelő ezzel a Kenón elérhető maximális nyereményt viheti el. Mostanáig az eddigi legnagyobb megnyert összeg egymilliárd forint volt ezen a játékon, amelynek 2017-ben örülhetett a nyertes. A Kenó legelső sorsolása 28 éve, 1996. március 18-án volt, a legtöbb telitalálatos szelvényre pedig egy évet kellett várni, 1997-ben 8 darab 10/10 találat született. A Kenó játékban 80 számból legfeljebb 10 számot lehet megjelölni. A cél a minél több szám eltalálása a kisorsolt 20 nyerőszám közül. A Kenó sorsolása naponta történik, amelyet gépi és kézi számokkal is lehet játszani.

Szerencsét hozott a nyár első napja a Hatoslottón is. Egy játékos mind a hat számot helyesen ikszelte be a szelvényen, így 14 hét halmozódást követően telitalálat született. A szerencsés nyertes a 6, 18, 24, 33, 39, 43-as számok eltalálásával, több mint 1,9 milliárd forinttal lett gazdagabb. A Hatoslottón 2023-ban összesen 7 telitalálatos született, köztük 3 darab milliárdos és 3 darab százmilliós főnyeremény talált gazdára. A mostani jackpot a játék történelmének harmadik legnagyobb összege.

A nyerteseknek a sorsolást követően 90 napjuk van arra, hogy hívják az úgynevezett nagynyertes vonalat. A jelentkezéshez szükséges telefonszám megtalálható a társaság honlapján, és a lottózókban is. A telefonos egyeztetés során a lottótársaság feddhetetlen munkatársa meggyőződik arról, hogy valóban a nyertes van a vonal túloldalán, a beazonosítás a szelvényen lévő információk alapján történik. Ezt követi a személyes egyeztetés, ahol többek között megvizsgálják a szelvény érvényességét és eredetiségét, illetve a játékos azonosítása is megtörténik. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott forint alapú folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Ha a mostani szerencsés játékosok nem jelentkeznek a megadott határidőig a nyereményért akkor ez az összeg is bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények alapjába, és nyereményjátékkal vagy nyereményalap kiegészítésével visszakerül a játékosokhoz.

Vissza