Sikerfilmek a Szerencsejáték Zrt. támogatásával

2018.02.20.

A Szerencsejáték Zrt.  hosszú ideje elkötelezett nemcsak a sport, de a hazai kulturális élet támogatása mellett is. 

2012 óta a Hatoslottó játékadójának 80%-a a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait bővíti, rajtuk keresztül, illetve közvetlenül is már számos nagysikerű magyar alkotás létrejöttét segíthette a Társaság. A régmúltban olyan ikonikus hazai filmek születtek meg támogatásának köszönhetően, mint a Sose halunk meg, vagy az Üvegtigris. Az elmúlt években komoly nemzetközi díjakban részesült és a hazai közönség által is szívesen fogadott drámák és vígjátékok létrejöttében segédkezett, mint például a Liza, a rókatündér, az Oscar díjas Saul fia, az 1945, a Kincsem, a Viszkis, a már többszörös díjnyertes Testről és lélekről, valamint a február 15-én debütált Valami Amerika 3.

 

Az utóbbiban ráadásul nem kevés szerepe van a szerencsének: a film első részében a főhősök története azzal fejeződik be, hogy kihúzzák András (Hujber Ferenc) állandó lottószámait, az 1-2-3-4-5 számokat. Herendi Gábor filmjének története is azt bizonyítja, hogy a sokszor lúzerként kezelt legkisebb öcsnek bizony igaza van: ennek az öt számnak legalább akkora esélye van, arra, hogy kisorsolják, mint bármelyik másik 85-nek. A film második része szerint a lottón nyert százmillió forintból csinálja meg a filmrendező Tamás (Pindroch Csaba) a Bűnös város című filmet, ami viszont csúfosan megbukik a mozikban. Azt pedig, hogy milyen szerepet játszik Fortuna a most bemutatott harmadik részben, csak azok tudhatják, akiknek már volt szerencséje a folytatást is látni a mozikban!

 

A filmben több utalás is elhangzik a szerencsével, illetve a társasággal kapcsolatban, ebből látható egy jelenet a szponzor szpotban:

 

A lottótársaság a magyar filmipar támogatásával egyébként nemzetközi gyakorlatot követ, hiszen Európában bevett (bár országonként eltérő) a szerencsejátékokból származó bevételeknek a helyi filmipar támogatására történő felhasználása.

 

 

Vissza