Változás az Eurojackpot alapjátékának árában

2019.09.27.

Az elmúlt hetek euró árfolyam-ingadozásai miatt az Eurojackpot alapjáték ára a szeptember 27-i sorsolást követően 700 forintra módosul.

A nemzeti lottótársaság 2014 októberében vezette be Magyarországon az Eurojackpotot. A játék nemzetközi jellegéből adódóan a részvételi díjak, a nyereményalap kezelése és elszámolása, valamint a legmagasabb nyerőosztályok (5+2 és 5+1 találat) nyereményeinek meghatározása is euróban történik.  Ezen okok miatt az Eurojackpot alapjátékának ára nem tekinthető állandónak, hiszen az euró árfolyam-ingadozásai módosíthatják az aktuális alapjáték árat.

A Szerencsejáték Zrt. minden héten megvizsgálja a Magyar Nemzeti Bank EUR/HUF árfolyama heti átlagának alakulását, és annak aktuális értékétől függően dönt az alapjáték magyarországi árának módosításáról, a játék részvételi szabályzatában meghatározottak alapján.

Ennek értelmében a Társaság tájékoztatja játékosait, hogy a szeptember 27-i sorsolást követően 700 forintra változik az Eurojackpot alapjáték ára.

Az árváltozás egyben azt is jelenti, hogy a forintban meghatározott, azaz az alsóbb nyerőosztályok nyereményei is emelkednek, hiszen értéküket az új, magasabb szorzóval számítja át a Társaság.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza