Edzők ligája archív

AZ EDZŐK LIGÁJÁNAK archívuma

Miről szólt a játék?

A Szerencsejáték Zrt. a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság kezdetekor, Magyarországon elsőként indította el ingyenesen játszható, napi versenyeket kínáló fantáziafoci játékát, az Edzők Ligáját, mely kicsit több mint 2 év után, 2020. májusában befejezte az edzést veletek.

Ez alatt az idő alatt a játékban elérhető focisták a való életben is labdarúgó mérkőzéseken léptek pályára: ezeken a találkozókon mutatott valós teljesítményük a játékban fantázia pontot ért számukra.

A gyors és egyszerű regisztrációt követően két játékmód közül választhattatok: a kezdő és a haladó játék között.

Kezdő játék

Minden napi verseny esetében 5 focistát (1 kapust és 4 mezőnyjátékost) tudtál a csapatba állítani.

Korlátlan büdzsé állt rendelkezésre és bármilyen mezőnyjátékost bármilyen posztra be lehetett állítani, azaz akár 4 csatár is nevezhető volt egy csapatba.

Haladó játék

Szemben a kezdő játékkal, haladó módban 11 focistát tudtál a csapatba állítani különböző megkötéseket, szabályokat figyelembe véve.

Minden napi verseny során 100 milliós büdzsé állt rendelkezésre a csapatösszeállításhoz: ebből gazdálkodva, a focisták árait figyelembe véve kellett a nevezést leadni úgy, hogy a megadott büdzsét ne lépd túl.

A focisták pozíciója is számított: mindig kellett egy kapust választanod, de védőket, középpályásokat és csatárokat is szükséges volt vásárolnod és egy játékost kapitánynak is jelölnöd kellett.

Ügyelned kellett arra is, hogy csapatod érvényes formációban lépjen pályára.

Kezdő játék - csapatösszeállítás

Haladó játék - csapatösszeállítás

Privát versenyek

A regisztrációt követően lehetőségetek volt privát versenyeket létrehozni, ahol barátaitokkal mérhettétek össze fantáziafoci tudásotokat.

Pontszámítás

Minden focista pályán mutatott teljesítményét átváltottuk fantázia pontra. A részletes pontszámítás során a gólok, gólpasszok, pályán töltött idő (játékperc) mellett olyan mélyebb játékelemeket is figyelembe vettünk, mint a megelőző szerelés, pontos passzok száma stb. A pályán elkövetett szabálytalanságok (pl. sárgalap, öngól) mínusz pontot értek a focistáknak

Milyen bajnokságokban tudtál részt venni?

Az alábbi versenysorozatokra tudtál velünk csapatokat összeállítani

Labdarúgó VB

NB I

Premier Liga

Spanyol Bajnokság

Bundesliga 1.

Olasz A

Francia Bajnokság

Labdarúgó-EB (selejtező)

Bajnokok Ligája

Európa Liga

Nemzetek Ligája

Milyen nyereményekért küzdhettél?

A játékban az volt a cél, hogy minden versenyben te gyűjtsd be a lehető legtöbb összesített fantázia pontot, ugyanis ezzel tudtál felkerülni az adott verseny ranglistájára.

Ha itt jó eredményt értél el, akkor virtuális díjban (jelvényben) részesültél.

Minden verseny esetében kiosztásra kerültek bronz, ezüst és arany jelvények is.

Köszönjük, hogy velünk edzettetek!

Ha extra izgalmakra, kihívásokra vágysz, akkor próbáld ki magad az online sportfogadásban!

Tovább a Tippmixpróra