Hírek

66 éves Magyarország legismertebb számsorsjátéka, az Ötöslottó – közel 3 milliárd forint várja a játékosokat

2023.02.13.

Milliárdokkal várja 66. születésnapján a játékosokat hazánk legrégebbi számsorsjátéka, az Ötöslottó. 1957-ben február 13-án kezdték meg a szelvények értékesítését, az Ötöslottó pedig azóta is töretlen sikernek örvend. A játék 66 éves története során 44-en váltak milliárdossá.

„Vigyázz Totó, jön a Lottó!” - 1957 február 13-án történelmi nap virradt a szerencsejáték szervezésre, aznap vette kezdetét ugyanis az Ötöslottó szelvényeinek értékesítése. Az akkori sajtó csak a Totó méltó ellenfeleként említette az új játékot, az Ötöslottó pedig nem csak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hanem meg is hódította az országot.

A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint az Ötöslottó ismertsége a felnőtt lakosság körében közel 100%-os, és az is elmondható, hogy a 18 év felettiek közel fele rendszeresen ötöslottózik, heti szinten átlagosan 3,5 millió alapjátékot küldenek játékba.

A Szerencsejáték Rt. 1991-es megalakulását követően az első kilencszámjegyű nyeremény 1992-ben talált gazdára, amikor a tizenkéttagú dinnyekertész család 125 090 951 forintot nyert, a nyereményből pedig megajándékozták a horti rendőrőrsöt egy nagyértékű számítógéppel, amellyel az egyenruhások csatlakozhattak a rendőrség adatrendszeréhez.

Az ezredfordulóhoz közeledve, 1999-ben a 37. játékhetében alakult meg a milliárdosok klubja, ekkor lépte át az Ötöslottó főnyereménye a bűvös egymilliárdos határt. Az Ötöslottó csúcstartó nyereményét 2020-ban vihették haza, amikor egy szerencsés nyertes a 13. játékhéten 6,43 milliárd forinttal lett gazdagabb.

Az Ötöslottón most is milliárdok várják a játékosokat, ugyanis 16 hete nem született telitalálatos, így a várható főnyeremény 2,82 milliárd forintra duzzadt. Amennyiben szombaton sem talál gazdára a főnyeremény, a halmozódásnak köszönhetően a jackpot összege megközelíti majd az Ötöslottó 66 éves történetének TOP10-es nyereményét is.

Vissza