Hírek

A fiatalok és az orosz csapatok szereztek örömet

2011.06.29.

Viszont a hátunk mögött hagyott 25. játékhét hiába kínálta fel a jegyzett európai bajnokságok közül csupán egyetlen egy – az orosz – pontvadászat mérkőzéseit, a tippmixelők így is találtak kedvükre való fogadási eseményeket, melyeket szép számmal meg is játszottak. A legnépszerűbb fogadások sorát a Shamrock Rovers – Dundalk ír bajnoki vezeti, amely a kiegészítő lehetőségekkel együtt 73 859 alkalommal került fel a játékosok szelvényére. Egy másik ír rangadó, a Galway Utd – St. Patrick’s összecsapás is felettébb „kelendőnek” bizonyult, amit majd 65 ezerszer történő feltűnése is jelez. Természetesen az orosz Premjer-liga küzdelmei is prioritást élveztek a tippmix-szelvényeken: Huszti Szabolcs együttesének múlt heti összecsapása, a Zenit Szentpétervár – Kuban Krasznodar párharc 68 492 alkalommal tűnt fel, míg a Rubin Kazan – Volga Nyizsnyij Novgorod találkozó 60 ezernél is több szelvénynek képezte szerves részét.

A legnagyobb kifizetett nyeremények listáján azonban mégsem a felnőtt labdarúgó összecsapások, hanem az utánpótlás-tornák mérkőzései vitték a prímet a 25. játékhéten. A 17 éven aluliak Mexikóban zajló világbajnokságán az U17Brazília – U17Dánia párharc 34,60 millió forintos nyereményt jelentett a tippmxelőknek, és az eddig látottak alapján a későbbiekben – tehát a torna egyenes kieséses szakaszában is – bátran lehet bízni a „mini-Selecao”-ban. Ugyanígy a torna előtti másik nagy favorit, a német korosztályos válogatott sem okozott csalódást, hiszen az U17Németország – U17Ecuador találkozóval is 31,33 milliót nyertek a fogadók, ahogy az U21-es Európa-bajnokság döntőjében, az U21Spanyolország – U21Svájc összecsapás végén is 22,22 millióval lettek gazdagabbak játékosaink.

Nem csupán a tehetséges fiatalok, de a sokat látott felnőttcsapatok sem hagyták azonban cserben a bennük bízókat. Erre példa az orosz listavezető soros összecsapása, amelyen a CSZKA Moszkva is megfelelt az elvárásoknak, és a Lokomotív Moszkva elleni városi rangadót megnyerve majd 29 milliót „nyertek” fogadóinknak. Természetesen a népszerűségi lista egyik szereplője is megtalálható a legnagyobb nyeremények listáján, hiszen a Zenit Szentpétervár legyűrte a Kuban Krasznodart, ami 27,92 millió forintot fialó eredménynek bizonyult.

A Zenit Szentpétervár azonban így sem lehetett fogadóink abszolút kedvence a 25. játékhéten, hiszen Huszti Szabolcsék feltűnnek a legváratlanabb eredményeket tömörítő rangsorban is. Azzal, hogy a Zenit a Terek Groznij elleni bajnokin gólnélküli döntetlent jegyzett, 794, megérzéseire remekül hagyatkozó fogadót tettek boldoggá, 5.05-ös nyereményszorzó mellett. Egy másik orosz bajnoki, a Rubin Kazan – Kuban Krasznodar összecsapás (eredmény: 0-2, 36 853 szelvényből 490 helyes tipp, 7,70-es nyertes oddsszal) legalább ekkora meglepetésnek bizonyult, ahogy a Shamrock Rovers – Dundalk, ír bajnoki mérkőzés 2-2-es döntetlenjére is csak az igazán szemfüles tippmixelők számítottak ( az 1012 helyes tipp ellenben 4.35-ös szorzót jelentett) Egy passzussal ezelőtt dicsértük a fiatalokat, viszont a korukból fakadó szeszélyesség révén történtek azért meglepetések is az U17-es világbajnokságon. Persze azon játékosaink, akik összesen 717 helyes tippet adtak le az U17Koreai NDK – U17Hollandia (végeredmény:1-1, 21 462 szelvényen szerepelve, 4,65-ös oddsszért) értelemszerűen jó érzésekkel gondolnak vissza erre a pontosztozkodásra is.

Ennyire pangó európai futballélet mellett a magyar érdekeltségű események is különösen nagy figyelmet érdemeltek fogadóinktól. Az elmúlt hét talán legnagyobb magyar sportsikerét szállító Czink Melinda mérkőzései vegyes képet mutatnak. Samantha Stosur elleni 196 szelvény tulajdonosai dörzsölhették mosolyogva tenyereiket, ők ugyanis a magyar lány sikerével 5,60-es nyereményszorzóval „dolgoztatták meg” szelvényüket. Az Anastasia Yakimova elleni újabb Czink-siker már 4 740 helyes tippet hozott, 1,45-ös odds mellett, míg honfitársnőnk Shuai Peng elleni kiesését is eltalálta a többség, 4 356 szelvényen szerepeltetve helyesen a végkimenetelt. A Bulgária – Magyarország női röplabda Európa Liga összecsapáson is a papírforma érvényesült a bolgárok 3-1-es sikerével, amit a szelvények több mint 97 százalékán el is találtak a játékosaink.

A 25. játékhét során is találunk minimális befektetéssel nagy mértékű hasznot bezsebelő játékost. Ezúton is gratulálunk azon budapesti tippmixelőnek, aki 200 forintos tétre 322 ezer forintot kasszírozott, a következő szelvénnyel:

Dinamo Moszkva - Lokomotív Moszkva H
FK Krasznodar - Anzsi Mahacskala D
Strömsgodset – Haugesund H
Ranheim – Sandefjord H
Löv-Ham - Sandnes Ulf V
Strömmen – Nybergsund D
Djurgarden – Häcken H
Valur - Vikingur Reykjavik H
Chicago - New York D

Vissza