Hírek

A Szerencsejáték Zrt. a felnőtt női és férfi jégkorong-válogatott nemzetközi eseménysorozatának együttműködő partnere lett

2020.11.06.

A jégkorongsport kedvelői 2020. november 5. és 8. között újra hazai környezetben szurkolhatnak a magyar felnőtt női és férfi jégkorong-válogatottnak. A hölgyek három mérkőzést játszanak gyors egymásutánban, míg a férfiak Lengyelország legjobbjai ellen lépnek pályára két alkalommal. Az események együttműködő partnere a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. Nemzetek Tornája elnevezésű esemény keretében november 5-én és 6-án az A csoportos női jégkorong-válogatott eredetileg Ausztriával mérte volna össze erejét. Az esemény egyik különlegessége a helyszín: másfél év után újra a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban hokizik nemzeti együttesünk, ott, ahol 2019 áprilisában világra szóló sikert aratva harcolta ki feljutást a hokielitbe, az A csoportba. Sajnos a koronavírus-járvány közbeszólt, erre hivatkozva az osztrák szövetség az utolsó pillanatban lemondta részvételét. Az MJSZ gyorsan megoldást talált a problémára, csütörtökön 16:30-tól az U16-os fiú válogatott lesz a lányok ellenfele, pénteken 16:30-tól pedig a Vasas U16-os csapatával találkozik Lisa Haley szövetségi kapitány együttese. Emellett szombaton 13:10-kor a MAC U16-osaival is megmérkőzik az áprilisi vb-re készülő válogatott a Szerencsejáték Zrt. Nemzetek Tornája keretében.

A felnőtt férfi jégkorong-válogatott is hosszú idő után léphet újra jégre, a Tippmix Nemzetek Tornáját megelőzően utoljára februárban meccseltek hazánk kiválóságai. A november 5-én és 7-én megrendezésre kerülő két mérkőzésen a lengyelekkel találkoznak a mieink. Nemzeti csapatunk élén most debütál Sean Simpson, az új szövetségi kapitány.

Az események lebonyolításáért felelős Magyar Jégkorong Szövetség és a Szerencsejáték Zrt. sikeres stratégiai együttműködése több évre nyúlik vissza. A hazai sportélet legnagyobb támogatójaként a nemzeti lottótársaság a jégkorong-válogatottak mellett a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság kiemelt támogatója is.

Vissza