Hírek

A Szerencsejáték Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnereként támogatja az olimpiai felkészülést

2020.09.10.

Az idei év szeptemberétől a nemzeti lottótársaság és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) stratégiai partnerségre lép egymással. Az együttműködés keretében a Szerencsejáték Zrt. 2021 év végéig támogatja a Magyar Olimpiai Csapat eredményes felkészülését. A szponzorációs hozzájárulás nem csupán a nyári, de a téli olimpiai játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje a magyar sport legnagyobb partnere, évek óta folytat sikeres együttműködést a legnagyobb sportágakat képviselő nemzeti szövetségekkel, klubokkal és támogatja a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyek megvalósulását, illetve a paralimpiai mozgalmat.  A magyar sport sikereiben vállalt szerepe most újabb mérföldkőhöz ért a Magyar Olimpiai Bizottsággal megkötött szerződéssel, amelynek jegyében a Szerencsejáték Zrt. és a MOB stratégiai partnerségre lép egymással. A megállapodás aláírásával a nemzeti lottótársaság a Magyar Olimpiai Csapat, azaz a MAGYAROCK stratégiai partnerévé válik 2020. szeptemberétől, a magyar olimpiai mozgalom és olimpikonjaink mellé állva közvetlenül is elősegítve a sportolók lehető legjobb felkészülését.

A nemzeti lottótársaság és az olimpiai mozgalom kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza, hiszen 1947. október 19-én, vagyis közel 73 évvel ezelőtt indult Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi - jelenleg is elérhető - terméke, melyet épp a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettek be itthon.

„Bízunk benne, hogy a most megkötött együttműködéssel hozzájárulhatunk olimpikonjaink eredményes felkészüléséhez a járvány okozta kihívások ellenére is. Mindannyian azt a felemelő közösségi élményt szeretnénk újra átélni, amelyet az olimpiai sikerek jelentenek Magyarországnak” – nyilatkozta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

„Az idén 125 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság sikereinek, a Magyarock eredményes szereplésének egyik titka a hazai gazdasági élet szereplőivel való együttműködésekben rejlik. Ennek remek példája a Szerencsejáték Zrt.-vel kötött megállapodás, így boldogan köszöntöm ismét a csapatban régi partnerünket. Mi teljes gőzzel készülünk Tokióra és Pekingre is; ez a szövetség biztonságot jelent ezen az úton - nyilatkozta dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Vissza