Hírek

A Szerencsejáték Zrt. folytatja szemléletformáló tevékenységét

2023.04.03.

A nemzeti lottótársaság is támogatja az Együtt az Autistákért Alapítványt, és 15 ezer olyan speciális csomagolású süteményt oszt ki játékosai között, amelyek csomagolásában nem csak az édesség, hanem egy edukációs üzenet is helyet kap, mellyel az autizmussal kapcsolatos legelterjedtebb tévhitek kerülnek feloldásra.

Április másodika az autizmussal élők világnapja, Magyarországon mintegy 160 ezer főt diagnosztizáltak az autizmus spektrumzavarral, országosan minden 15. család érintett. Az autizmussal élőkkel kapcsolatban számtalan tévhit él, ezért az Együtt az Autistákért Alapítvány idei kampányában ezeket a tabu kérdéseket feszegeti. A kampányhoz csatlakozott idén a Szerencsejáték Zrt. is: a nemzeti lottótársaság közel 280 saját üzemeltetésű értékesítőhelyén 15.000 Játékoskártyával rendelkező szerencsés számára - egy személyre szóló ajánlat teljesítése mellett - SütiKék elnevezésű édességet ad át, melynek csomagolásában olyan üzenetek és információk kaptak helyet, amelyek segítenek lebontani az autistákkal szembeni gondolati akadályokat. A lottótársaság mindemellett értékesítési helyein található kijelzőkön és plakátokon is elhelyezi ezeket a szemléletformáló üzeneteket.

A Szerencsejáték Zrt. az Alapítvány kampányához csatlakozva segíti a szervezet célkitűzéseinek megvalósítását. A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalásának fókuszában már két évtizede a fogyatékossággal élők társadalmi és munkaerőpiaci integrációja áll. A társaság immáron 20 éve működteti kerekesszékes, mozgásukban korlátozott és siket kollégákat foglalkoztató karitatív sorsjegyértékesítő hálózatát, valamint 2017 óta akadálymentes, befogadó játszóterek építésével is segíti az inkluziót. A széleskörű szemléletformálás újabb szintre emeléseként két éve elindította a „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” elnevezésű, éveken átívelő kampányát is.

Vissza