Hírek

A Szerencsejáték Zrt. negyedszerre is elnyerte a felelős játékszervezői nemzetközi minősítést

2019.06.07.

A Szerencsejáték Zrt. immár negyedik alkalommal kapta meg az európai lottótársaságokat tömörítő European Lotteries (EL) felelős játékszervezési tanúsítványát.  A vállalat a független, külső értékelő auditor jelentésére alapozott vizsgálat minden részterületén szinte maximálisan, közel 100 százalékosan teljesített a megfelelőséghez szükséges 75 százalékos elvárt szinthez képest. A háromévente megújítandó nemzetközi elismerést a szervezet éves Közgyűlésén idén Antwerpenben vehette át a nemzeti lottótársaság.

Szerencsejáték Zrt. 2009 óta az aktuális törvényi kötelezettségeken túlmenően is szigorúbb normákat valósít meg játékszervezési tevékenysége során. Ennek részeként a társaság működése során kiemelt figyelmet fordít minden olyan területre, amely a játékosok védelmét és széleskörű tájékoztatását, illetve a prevenciót szolgálja. A vállalat hatékony munkájának eredményeként 2010, 2013, 2016 után az idei évben is sikeresen megújította a European Lotteries (Európai Lottótársaságok Szövetsége) felelős játékszervezési tanúsítványát.  A Szerencsejáték Zrt. a kelet-közép-európai régióban elsőként szerezte meg ezt a címet 2010-ben.

2019-ben az elismerés megszerzéséhez szükséges vizsgálat olyan felelős játékszervezési területeket érintett, mint a kutatás, az alkalmazottak és az értékesítésben résztvevők képzése, a játéktervezés, a távszerencsejátékok, a reklám és a marketing, a játékfüggőség megelőzősének segítése, a játékosok nevelése, az érintett felek bevonása, illetve a beszámolás, a mérés és a minősítés.

A felmérés során a Szerencsejáték Zrt. a tizenegy pontos elvárt minősítési rendszer egyes részterületein kiválóan teljesített. Eszerint rendszeresen felméri az érintett területeket reprezentatív kutatások végrehajtásával, amelyek elősegítik a szerencsejáték-függőség megértését, és a megszerzett eredményeket közli az érintett csoportokkal. Az alkalmazottak és az értékesítésben résztevők számára a társaság rendszeres tájékoztatást és képzést biztosít a témában. Kizárólag olyan játékokat tervez, forgalmaz és vezet be, amelyek nem tartoznak a függőség kialakulásához vezető legveszélyesebb kategóriába, valamint kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a játékosok csak mértékkel játszanak. A társaság online felületein elérhető játékai (távszerencsejátékok) esetében maximálisan figyelembe veszi a felelős játékszervezés által előírtakat. Úgy, mint az önkizárás, az önkorlátozó üzenetek, vagy a beállítható limitek. A vállalat a hatályos jogszabályok szerint végzi tevékenységét, amelynek része, hogy következetesen fellép a kiskorúak védelme érdekében. Ez az elköteleződés működése teljes spektrumára kiterjed, így érinti a reklám és marketing felületeket is.

A játékfüggőség megelőzésének segítése érdekében a Szerencsejáték Zrt. számos alapítvánnyal és egyetemmel áll szoros kapcsolatban. Többek között 2012 óta működteti a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel a „Játék határokkal” elnevezésű országos programját, melynek keretében prevenciós célú iskolai órákat és élményalapú klubfoglalkozásokat tartanak, valamint a felnőtt lakosságra veszélyt jelentő játékfüggőség kezelésének és megelőzésének érdekében Információs pontokat működtetnek az ország 7 pontján. Emellett az értékesítőhelyeken elérhető Maradjon játék! füzetekkel és központi weboldallal segítik a szerencsejáték-függőség kialakulásának, tüneteinek és gyógyításának jobb megértését. A vállalat széleskörű tevékenységéről minden évben beszámol éves jelentésében.  

Az újabb nemzetközi minősítés komoly elismerést jelent a Szerencsejáték Zrt. számára, megerősítve eddigi tevékenységét és elért eredményeit a felelős játékszervezés területén.  

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza