Hírek

Akadálymentesség és fenntarthatóság a Szuperkoncerten

2024.09.18.

Már csak három napot kell várni az év legnagyobb zenei eseményére. Szombaton megnyitja kapuit a Hősök terén az ingyenes Szuperkoncert, amelyen a legismertebb magyar előadók mellett nem kisebb világsztár, mint a latin pop ikonja Ricky Martin is fellép. A Szerencsejáték Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is akadálymentes lelátóval és jelnyelvi tolmáccsal teszi elérhetővé az élményt minden érintett számára, valamint nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható szórakozásra.

Az idei Napi Mázli Szuperkoncerten Magyarország legismertebb női DJ-i közül ketten is színpadra lépnek a Hősök terén. Az év legnagyobb ingyenes zenei eseményen Metzker Viktória, négyszeres év Dj-je, Fonogram díjas előadó tekeri fel a hangerőt. Őt követi T. Danny, aki zenekarával együtt a Szuperkoncert színpadán most először, a megszokottól eltérő hangszereléssel adja elő egyik legismertebb dalát. A fellépők sorát Regán Lili folytatja, aki megszokott zenei stílusához ezen az estén mixei közé latinos dallamokat is bekever, hogy közösen hangolódjon a közönséggel az esemény nemzetközi fellépőjére, Ricky Martinra.

A szervező Szerencsejáték Zrt. idén is kiemelten kezeli a fogyatékossággal élőket, hogy számukra a lehető legteljesebb zenei élményt tudja nyújtani: akadálymentesen megközelíthető lelátót alakít ki, ahonnan a kerekesszékekben ülők is jól láthatják a fellépőket, valamint a Napi Mázli Szuperkoncerten hallható dalokat a tavalyi évhez hasonlóan jelnyelvi tolmács fogja fordítani a siketek és nagyothallók számára.

A Szerencsejáték Zrt. idén nagy hangsúlyt fektet a fenntartható szórakozásra. A rendezvényre gyártott dekorációkon a festék környezetbarát vízbázisú, a helyszínen használt ponyvás anyagokat pedig – a bontást követően - állatmenhelyeknek ajánlja fel a Társaság. A Hősök terére a koncert napján még több szelektív hulladékgyűjtő edényt helyeznek ki, illetve az Infopontokon vízzel teli ballonok lesznek, amelyekből a palackját, poharát bárki ingyen megtöltheti. A Szuperkoncert hétvégéje a fővárosban autómentes hétvége, ezért a szervezők is az alacsony kibocsátású közösségi közlekedési formákat javasolják a koncertlátogatóknak, illetve emellett ideiglenes kerékpármegőrző pontok létesítésével is ösztönzik az zenei élményre vágyókat arra, hogy fenntartható módon jussanak el a koncert helyszínére.

A nemzeti lottótársaság idén is követi az elmúlt évek hagyományait abban, hogy a helyszínen értékesített termékek után befolyt összeget teljes egészében az Ökumenikus Segélyszervezet részére, jótékony célra ajánlja fel. A Napi Mázli Szuperkoncert karitatív partnere fennállásának több mint három évtizede alatt tevékenykedik azért, hogy az éhezőknek ételt, az otthontalanoknak otthont, az esélyteleneknek pedig esélyt biztosítson, a szuperkoncertezők ezekhez a célokhoz járulhatnak hozzá azzal, ha próbára teszik szerencséjüket és vásárolnak a koncert helyszínén megtalálható értékesítő pontokon.

A koncerthez kapcsoló aktuális információról a https://szuperkoncert.szerencsejatek.hu/ weboldalon, valamint a nemzeti lottótársaság közösségi oldalain tájékozódhatnak.
Szuperkoncert bejelentő videó: https://youtu.be/U5iEQ0LXfP4
Szuperkoncert promóciós videó: https://www.youtube.com/watch?v=LS-_dvK1gzU
Az esemény facebook oldala: https://fb.me/e/7VboJy8Gl

Vissza