Hírek

Az Internazionale végre hozta magát

2011.11.30.

Történt ugyanis, hogy az egész szezonban botladozó – ha finomabbak akarunk lenni, akkor hullámzó teljesítményt nyújtó – olasz sztárcsapat, az Internazionale egy utolsó percekben szerzett találattal diadalmaskodott a szintén nem éppen pazar formát futó Siena otthonában.

Számunkra ez azért lehet igazán különleges információ, mert ez az 1-0-s siker egyben azt is jelentette, hogy az Inter hozta a tippmixelők által várt papírforma eredményt, amely a legtöbb kifizetett nyereményt tömörítő listánk élére röpítette a kék-feketéket, 43,71 millió forintos kifizetést generálva. A sorban a Tottenham – Aston Villa angol Premier League-találkozó a második, 42,17 millió forintos hozammal, míg a spanyol fővárosi rangadó, a Real Madrid – Atl. Madrid párharc a harmadik, 37 és fél millió forintnál egy picivel nagyobb hasznot hozva játékosainknak. A negyedik és az ötödik helyen egy másod spanyol élvonalbeli labdarúgó csapat, a Valencia múlt heti mérkőzései szerepelnek: a Rayo Vallecano elleni idegenbeli bajnoki 35,59 millió forintot produkált, míg a Genkkel vívott Bajnokok Ligája összecsapás valenciai győzelme 34,70 milliót hozott a tippmixelőknek.

Ezen a játékhéten számos meglepő eredmény született, ebből kifolyólag a legnépszerűbb események listáján – beleértve a kiegészítő fogadásokat is – szereplő párharcok közül mindössze egy, a Real Madrid – Atl. Madrid mérkőzés (86 234 megkötött fogadás) szerepel az előbbi bekezdésben. A legnépszerűbb esemény a Manchester Utd. – Benfica Bajnokok Ligája párosítás volt, majd 154 ezer fogadással, de a CSZKA Moszkva – Lille meccs sem panaszkodhat népszerűtlenségre, amit 145 és fél ezernél is több szelvényen való felbukkanása támaszt alá. Az olasz labdarúgó-bajnokság címvédője, az AC Milan a Chievo legyőzésével ünnepelte a heti népszerűségi viaskodás 3. helyét (94 696 fogadást jegyezhettünk fel a párharc kapcsán), ugyanakkor a 47. hét sokkját egyértelműen a Barcelona jegyezte, amely a Getafe otthonában szenvedett vereséget, a kiegészítő lehetőségeket is beleértve 73 410 megkötött fogadás ellenére.

És itt át is térhetünk a legváratlanabb eredmények listájára, amelyet természetesen a katalánok Getafe elleni, idegenbeli 1-0-s vereségével illendő kezdeni. A Josep Guardiola-korszak egyik leggyöngébb játékával bekövetkező Barcelona fiaskót 1580 leleményes tippmixelő így is eltalálta 10,50-es nyereményszorzó mellett, igaz, több mint 51 ezer szelvényen tűnt fel az esemény, amely mindenképpen a hét legnagyobb szenzációját jelentő végeredményt hozta. Persze, a Bayern München szurkolói most biztosan felszisszentek, hiszen csapatuk a Mainz elleni Bundesliga 1-es bajnokiját bukta el, sokak meglepetésére (eredmény: 3-2, 54 486 szelvényből 2085 helyes tipp így is született, 7,85-ös nyertes odds mellett), ahogy a Kilmarnock – Rangers skót bajnoki összecsapás végkimenetele is a vaskos meglepetés kategóriájába sorolható (végeredmény: 1-0, 25 803 szelvényből 1121 helyes tipp, nyertes odds: 6,10).

A magyar érdekeltségű események közül mindenképpen az első helyen kell megemlíteni a labdarúgó-bajnokság utóbbi éveinek talán legjobb hangulatú mérkőzését, a Diósgyőr – FTC csatát, ahol a vendégek sikerét várók – majd 5000-en bíztak a Fradiban – örülhettek, 2,62-es oddsszért. Egy másik NB I-es összecsapáson már sokkal többen mosolyoghattak a végeredmény láttán: a Debrecen - ZTE (eredmény: 5-2, 37 925 szelvényből 36 178 helyes tipp, nyertes odds: 1,20) párharc ugyanis megfelelt a papírformának. Két, játékosaink által nem várt eredményeket hozó mérkőzéssel zárjuk a sort, elsőként a Veszprém – Füchse Berlin férfi kézilabda Bajnokok Ligája párharccal, amely során a házigazda magyar bajnok súlyos vereségére tényleg csak kevesek fogadtak (eredmény: 24-33, 33 188 szelvényből 806 hibátlan tipp, 3,50-es nyereményszorzó). Hasonló tendenciát mutatott a női kosárlabda-bajnokság Pécs - Győr rangadója, ahol a vendégsiker szintén nem várt eredménynek minősíthető (14 517 szelvényből 949 helyes tipp, nyertes odds: 2,30)

A játékhét legügyesebb fogadója címet egyik szekszárdi játékosunk mondhatja magáénak, aki 200 forintos tétre nyert 319 000 forintot, a következő 10-es kötéssel:

Nijmegen - Ajax V
Bremen - VfB Stuttgart H
Zenit Szentpétervár - Lokomotív Moszkva H
Cesena - Genoa H
Siena - Internazionale V
Cagliari - Bologna D
Paks - Videoton V
Auxerre - Lyon V
Gent - Genk H
Porto - Braga H

-rk-

Vissza