Hírek

Barcelona, te csodás!

2011.08.31.

Josep Guardiola tanítványai ugyanis múlt hét pénteken nem kegyelmeztek a portugál Porto gárdájának az európai Szuper Kupa-fináléban, és 2-0-s sikerük révén 73,35 millió forinttal gazdagították játékosainkat. A spanyolok mögött az angolok sem szerettek volna lemaradni „termékenység” terén, és elnézve az 53,61 milliós hozamot a Manchester Utd. – Arsenal csata kapcsán – 8-2-re győzött a tavalyi BL-második hazai együttes – senkinek nem lehet egy rossz szava a szigetországiakra sem. Két másik „nagyágyú” is dicséretet érdemel a tippmixelőktől. A spanyol bajnoki nyitányon a Zaragoza otthonában 6-0-ra győző Real Madrid picivel több mint 45 millió forint kifizetését biztosította, a Premier League-ben vitézkedő Chelsea pedig az újonc Norwich-ot „elintézve” majd 43 és fél milliót jelentett a játékosoknak. Egy Bajnokok Ligája-selejtező zárja a sort, méghozzá a Villarreal – OB Odense összecsapás, ahol a dél-európaiak 3-0-s diadala – és ezáltal csoportkörbe jutása – is több mint 40 millió forintos össznyereményt eredményezett.

Ahogy az a nagy meglepetésektől mentes – tehát a nagycsapatok szempontjából győzelmeket hozó – játékhetek során lenni szokott, a legnagyobb nyeremények listáján szereplő események a legnépszerűbb fogadási események – beleértve a kiegészítő fogadásokat is – Top 5-ös listáján is fel-feltűnnek. A korábban már szóba kerülő összecsapások közül a Villarreal – OB Odense vonzotta a leginkább a tippmixelőket, több mint 76 és félezerszer játszották meg a BL-selejtező valamely végkimenetelét. Ezt a Barcelona – Porto csata követi a korábbi felsorolásban már megismert találkozók közül – majd 70 ezer fogadással – és a Chelsea – Norwich mérkőzés is több mint 52 ezer szelvényen tűnt fel. Mégsem ezen három párharc valamelyike, hanem két másik Bajnokok Ligája-selejtező került e heti népszerűségi listánk élére. A Sturm Graz – BATE Boriszov lett az első, 106 795 fogadással, de a Benfica – Twente 105 642 szelvényen feltűnve szorosan követte az osztrák és a fehérorosz bajnok találkozását.

A legváratlanabb események listáján két angol Liga-kupa párharcot is találunk ezen a héten. Az egyik a West Ham – Aldershot összecsapás (eredmény: 1-2, 27 394 szelvényből 512 helyes tipp, 7,40-es odds mellett), a másik pedig a friss Premier League szereplő QPR hazai vereségét hozó, Rochdale elleni mérkőzés (eredmény: 0-2, 33 131 szelvényen 392 hibátlan tipp, 6,05-ös nyereményszorzóért). Nem csupán a szigetország, hanem Európa második számú kupasorozata is tartogatott nem várt eredményt a 34. játékhéten. Az Európa-liga selejtezőinek visszavágói, a Szpartak Moszkva - Legia Varsó csata (eredmény: 2-3, 31 590 szelvényből 626 jó tipp, 6,70-es oddsszért), valamint a Partizan Belgrád - Shamrock Rovers párosítás (végeredmény: 1-1, 15 517 szelvényből 945 helyes tipp, 5,05-ös szorzóért) sem a többségnek kedvező eredményt hozott.

A magyar érdekeltségű eseményeket ezen a héten teljes mértékben a labdarúgó NB I uralta. A listavezető Debrecen az idén bukdácsoló Újpest ellen őrizte meg makulátlan mérlegét, amellyel a fogadók többségének is örömet okoztak (eredmény: 3-2, 41 248 szelvényből 37 267 helyes tipp, 1,40-es nyertes odds). Hasonlóan a hajdúságiakhoz egy másik kelet-magyarországi klub, a Diósgyőr labdarúgói is meghálálták a beléjük vetett fogadói bizalmat, méghozzá a Siófok legyőzésével (végeredmény: 2-1, 33 196 szelvényből 31 145 helyes tipp, 1,63-as szorzó mellett). A bajnoki címvédő Videoton ellen fogadni kevesen mertek, de azon szemfüles játékosaink – szám szerint 4 784-en voltak – akik bíztak a Honvédban, remeknek mondható, 2,85-ös oddsszal gazdagították szelvényeiket. Hasonlóan jó, 2,75-ös nyereményszorzót ért azon 4 529 szelvénytulajdonos tippje, akik a két nyeretlen csapat, a Vasas – FTC párosítás kapcsán az angyalföldiek sikerére voksoltak.

A 34. játékhét legügyesebb szelvényét egy pétervásári tippmixelő adta fal, aki 200 forintos tétre 367 ezer forintot nyert, a következő kötéssel:

Brann Bergen - Tromsö D
CFR Cluj - Sportul Studentesc H
Arles - Le Havre H
Chateauroux - Le Mans H
Bastia - Clermont D
Angers - Reims D
Laval - Troyes D
Slavia Praha - Mladá Boleslav D

-rk-

Vissza