Hírek

Beköltözik lottózóinkba a LOVI

2021.07.01.

A Szerencsejáték Zrt. július 1-től elérhetővé teszi földi hálózatának 70 értékesítőhelyén a LOVI fogadások teljes körét. A pilot fél éves időtartama alatt december végéig, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. által forgalmazott nemzetközi és hazai lóversenyfogadásokra, valamint a hazai agárfutamokra az MLFSZ saját fogadópontjai mellett már országosan, a kijelölt lottózókban is lehet fogadni.

A Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. három évtizede kínál nemzetközi és hazai lóversenyekre, illetve hazai agárversenyekre fogadási lehetőségeket. Értékesítési partnereként az idén 30 éves nemzeti lottótársaság júliustól 13 budapesti és 57 vidéki értékesítőhelyén elérhetővé teszi az agár- és lóversenyfogadást, ezzel is biztosítva a játékforma szélesebb körű hozzáférhetőségét és ezáltal ismertségének növelését. A szolgáltatás tesztidőszaka alatt az érintett értékesítőhelyeken élőben, digitális kijelzőn is követhetőek lesznek a versenyek.

A versenyek és a fogadási ajánlatok a LOVI (lovifogadas.hu) és a Kincsem Park (kincsempark.hu) weboldalain érhetőek el, ahol az élő közvetítések szintén megtekinthetőek.

A nemzetközi lóversenyek esetében a fogadásszervező összesen 17 féle játékot (fogadási módot) kínál, amelyek mellett természetesen a – Szerencsejáték Zrt. hálózatában már eddig is elérhető – Kincsem+ fogadások megtételére is lehetőség van. A LOVI a lóversenyzés szinte minden fajtájára kínál fogadható eseményt, és a legkisebb fogadható összeg 300 Ft.

A LOVI azonban nem csak lóversenyfogadást jelent: a tavasztól őszig tartó szezonban 2 hetente pénteki napon megszervezett hazai agárversenyek futamai szintén izgalmas fogadási lehetőségeket jelentenek. Ezek esetében (a hazai lóversenyfutamokkal azonos módon) a Tét, a Hely, a Befutó, valamint a Hármasbefutó fogadási lehetőségek közül választhatnak a fogadni vágyók.

A magyar lóversenyfogadás

Magyarországon a lóversenyzés Gróf Szechenyi István kezdeményezésére indult el angol mintára. Az első versenyt nagy siker övezte, amit a Pesti Gyepen szerveztek 1827. június 6-án, és amire Széchenyi beszámolója alapján 25 ezer néző látogatott el. A versenyekre ekkor még a lovak többségét Angliából szerződtetett trénerek készítették fel, és angol lovasok is lovagolták. Azonban már az első versenynapon is voltak magyar gazdafutamok. A telivértenyésztés és a galoppsport az 1874-ben született Kincsem világraszóló sikerei után különösen fellendült - Kincsem Európa hat országában, 13 versenypályán állt starthoz 54 versenyben, és mind az 54 versenyt megnyerte. A galopp mellett, közel tíz évvel később, 1883-ban az ügető sport is meghonosodott.

A sportfogadás egyidős a lóversenysporttal, azaz a lóversenyfogadás minden sportfogadás alapja. Magyarországon 1991-től a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. LOVI fogadópontjain érhető el lóversenyfogadás. A társaság 2016-tól már nemzetközi lóversenyfogadást is kínál a játékosoknak, amelyben 18 ország fogadásszervezői gyűjtik egy közös nyereményalapban a megtett téteket.

Magyarországon a hazai és nemzetközi nyereményalapban egyaránt a totalizatőr rendszerű lóversenyfogadás működik, azaz a feltett összegeket a levonások után fogadási típusonként és nyerőosztályonként szétosztják a nyertesek között.

Vissza