Hírek

Bízunk Péntek 13 szerencsehozó erejében

2019.12.13.

 

Péntek 13-nak majdnem minden harmadik magyar különleges erőt tulajdonít, amely sokkal inkább pozitív, mint negatív számukra. A játékok iránti érdeklődés ilyenkor megnő, a 13-as szám pedig sokaknak szerencseszámként is funkcionál, hiszen a statisztikák alapján a játékok többségében ez az egyik leggyakrabban megtett tipp. Az idei utolsó Péntek 13 ráadásul egybeesik Luca-nappal, amelyet „dologtiltó” napként is emlegetnek.

Évente legfeljebb három alkalommal olvad össze a hét ötödik napja a hónap tizenharmadikjával, ezen ritka alkalmakkor pedig sokkal többen teszik próbára a szerencséjüket, mint az átlagos hétköznapokon. A 13-as szám azonban nem csak a babonások játékkedvét befolyásolja, hiszen az év többi napján is a legnépszerűbbek között szerepel: a magyar felnőttek több mint fele rendelkezik szerencseszámmal, legtöbbeknek ez a 13-as vagy a 7-es.

A Szerencsejáték Zrt. játékosai, különösen a kaparós sorsjegyek, az Eurojackpot és a Luxor kedvelői között az átlaghoz képest is többen hisznek Péntek 13 rendkívüli erejében – derül ki a Szerencsejáték Zrt. által készített online felmérésből. Minden második, a Péntek 13-nak mágikus hatást tulajdonító válaszadó személyes élményt hoz összefüggésbe ezzel a nappal, ami leggyakrabban a pénznyeremény (26%), a sikeres vizsgák (9%) vagy az aznapra eső születésnapok (9%). Két és félszer többen vannak azok, akik szerint szerencsét hoz ez a különleges egybeesés, mint akik szerint tartani kellene tőle. További érdekesség, hogy a nők jóval nagyobb arányban, mintegy másfélszer annyian hisznek Péntek 13 szerencsebefolyásoló szerepében, mint a férfiak, továbbá, hogy a babonásak hajlamosabbak jótékony célokra fordítani a nyereményből, mint más játékosok.

December 13-a, péntek most a szokásosnál is nagyobb nyerési lehetőségeket kínál, ugyanis ezen a napon az Ötöslottón 200x13 ezer forint és 13x1 millió forint, míg a Hatoslottón 13x130 ezer és 1x1 millió forint vár a játékosokra.

Luca napján tehát halasszuk el fontos teendőinket, de tegyük próbára szerencsénket, bízva Péntek 13 különleges erejében, amely hozzásegíthet minket akár az Ötös- és Hatoslottó 23 hete halmozódó, összesen több mint 5 milliárd forint értékű főnyereményéhez is.

Vissza