Hírek

Brazil vagy német győzelmet várnak a szurkolók Katari VB-n

2022.11.18.

Már csak pár nap és startol a világbajnokság, amelynek mérkőzéseit - a Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint - a lakosság több mint negyven százaléka követi majd. A legtöbben Németország vagy Brazília győzelmére számítanak, a VB legjobb játékosának élmezőnyébe pedig Lionel Messit, Kylian Mbappét és Cristiano Ronaldot választották.

November 20-án a Katar-Ecuador mérkőzéssel veszi kezdetét a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, a találkozót az elkövetkezendő négy hétben további hatvanhárom összecsapás követi. A trófeát december 18-án emelheti magasba a győztes válogatott katari stadionban.

A Szerencsejáték Zrt. 1000 fős gyorspaneles online kutatásából kiderült, hogy az emberek több mint fele (51%) többnyire figyelemmel követi a nagyobb sporteseményeket, a válaszadók 43%-a pedig a 2022-es világbajnokságot sem hagyja ki. A tippelők között a legnagyobb arányban Németországnak szurkolnak, őket a spanyolpárti drukkerek követik. A harmadik és negyedik helyért megoszlanak a vélemények a VB-t figyelemmel követők és a fogadók között, míg előbbi csoportban a válaszadók 11 %-a Argentinára. 10%-a pedig Brazíliára voksolt, a fogadók körében 10% tippelne Brazíliára, 9% pedig Portugáliát jelölte meg. A kutatás során a résztvevők választ adtak arra a kérdésre is, hogy szerintük ki nyeri a katari labdarúgó világbajnokságot? A válaszadók között a német-brazil páros vitte a prímet, a legtöbben Brazília győzelmére számítanak, és a válaszadók 16% jósol német fölényt. A világbajnokság mérkőzéseit figyelemmel követők 11 százaléka választotta a spanyol, valamint a francia győzelmet, 10 % pedig argentin győzelmet vár. A fogadók táborában Spanyolországra, Franciaországra és Portugáliára is 10-10 % voksolt.

A katari világversenyt figyelemmel követők szerint a legjobb játékos Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz, őket a fogadók egyforma arányban jelölték. Az élbolyba Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is bekerült. Nem ilyen egyértelmű a kérdés, ha a gólkirályról van szó, a válaszadók Ronaldot, Messit, Mbappét és Lewandowskit jelölték az élmezőnybe. A VB legjobb kapusáról egybehangzott a VB-t figyelemmel követők és a világversenyre fogadók véleménye, több mint 20% számít Manuel Neuerre, 14 és 12% Thibaut Courtoist tartja a legesélyesebbnek a cím megszerzésére, és 11% szerint Diogo Costa lesz a legjobb kapus.

Ami a fogadási taktikákat illeti, a többség úgy gondolja, hogy inkább a racionalitás fogja vezetni fogadásait, és az esélyesebb csapatra fog ikszelni, mintsem esélyektől függetlenül a kedvencére tegyen tétet. Érdekesség, hogy az általuk kedvelt csapatra az esélyektől függetlenül inkább a nők fogadnának.

Vissza