Hírek

Döntőjéhez közelít a Talentométer, hamarosan újabb karrier indulhat el

2011.06.08.

Mi kell a sikerhez a könnyűzenei életben? Tehetség, kemény munka és nem utolsósorban szerencse. Hogy a lehetőség ne csak utóbbin múljon, a Szerencsejáték Zrt. és az A38 Hajó közös zenei tehetségkutatót indított, így segítve a legjobbak érvényesülését. A Talentométer nem csupán az amatőr zenei világot mozgósította: a felhívásra 647 előadó jelentkezett, köztük már-már profi, ám eddig nyilvánossághoz nem jutott tehetségekkel is találkozhattunk. A páratlan sikert az is bizonyítja, hogy a jelentkezőkre több mint húszezer közönségszavazat érkezett.

A Talentométer öt kategóriájában – rock/metál, elektronikus, világzene/népzene, hiphop/reggae/dancehall, dzsessz – induló 100 elődöntős közül műfajonként tízen, vagyis összesen ötvenen kaptak lehetőséget arra, hogy a középdöntőkben is megméressék magukat. A június 12-én, 14 órától megrendezésre kerülő fináléban már csak 10, a zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt előadó szerepelhet:

Világzene:
Góbé, Szkítia

Hiphop, reggae, ska:
Vibekillaz, K-Zaj

Rock, metál:
As We Fly Away, ZeroPozitivE

Elektronikus:
Bambi Beatz, EtaP

Dzsessz:
For Notes, Tsunami Fusion Band


A finálén az eddigi műfajonkénti zsűrikben elnöki szerepet betöltő elismert zenészek és producerek – Fábián Juli, énekesnő; Palotai Zsolt, DJ; Delov Jávor, dobos; Élő Márton, harsonás, zeneszerző-producer; Porteleki László, zenész – közösen ítélnek. A gálaszerű döntő különlegessége továbbá, hogy a hagyományos zenei tehetségkutatóktól eltérően a zsűri is szerepet vállal a produkciókban: egyfajta különdíjként minden zsűritag választott egy fellépőt, akivel közös számot ad elő az este folyamán. Kivételt csak DJ Palotai tesz, aki cserébe 50. születésnapja alkalmából a döntőt követően nagyszabású és személyes hangvételű, barátságos partival zárja az estét.

A fináléban kiderül, hogy melyik zenekar nyeri el a Talentométer fődíját: az A38 Hajó által a fellépőről készített 50 perces koncertfilm-felvételi lehetőséget. Elismerés nélkül azonban a további 9 döntős sem marad: a győztes mellett minden fellépő részesül valamilyen – elsősorban a karrierje indítását segítő – díjban. Többek között nyári fesztiválturné (legalább egy külföldi fellépési lehetőséggel), koncertklip-forgatás, stúdióidő, televíziós megjelenési lehetőség és egyéb nyeremények várnak gazdájukra, ezek közül is kiemelendő a Magyar Televízió különdíja, fellépési lehetőség a Sztársáv című műsorban. Ezen kívül minden döntős fellépő professzionális utómunkával készített demo-CD-ket kap fellépéséről.

A mezőny rendkívül erős, a döntőben valóban a legjobbakat hallhatjuk.
Június 12-én, az utolsó megmérettetésre is várunk mindenkit, a zenei élmény garantált!
További információ: a www.talentometer.hu, illetve www.a38.hu honlapokon.

Hiszünk a tehetségben, hiszünk a szerencsében

Vissza