Hírek

Elindult megújult maradjonjatek.hu oldalunk

2021.12.15.

A Szerencsejáték Zrt., működésének egyik alappillére a felelős játékszervezés, amely meghatározza működésünk minden aspektusát, a tervezéstől az értékesítésig. Uniós szintű harmonizáció hiányában Magyarország, mint tagállam jogilag lefektette a szerencsejátékokra vonatkozó szakpolitikai céljait és a fogyasztók egészségének megóvása érdekében biztosítani kívánt védelem szintjét.

Elkötelezettségünket bizonyítja az állami európai szerencsejáték-szervezőket tömörítő szervezet – European Lotteries – felelős játékszervezési programjához való 2010. évi sikeres csatlakozásunk, amelynek legutóbbi, 2019-es vizsgálata szerint minden részterületen közel 100 százalékosan teljesítettük a kritériumokat az elvárt 75 százalékos szinthez képest. Emellett a nemzeti lottótársaság nem csupán az európai, de a Lottótársaságok Világszövetsége (World Lottery Association) felelős játékszervezői tanúsítványaival is rendelkezik.

Játékosaink védelme érdekében hoztuk létre és működtetjük Maradjon játék! elnevezésű ernyőprogramunkat, melynek keretében szakmai szervezetekkel együttműködve biztosítjuk a játékfüggőség hatékony és eredményes kutatását, megértését, megelőzését, valamint kezelését. Vállalati elveink alapján nem nevelünk senkit szerencsejátékra, elősegítjük és erősítjük játékosaink felelős és egészséges megközelítését a szerencsejátékok felé, szigorúan védjük a kiskorú, sérülékeny célcsoportokat számos szakmai programunkkal és etikus marketing megközelítésünkkel.

2022-re új szintre kívánjuk emelni felelős játékszervezési tevékenységünket, amelyben rendkívül fontos szerepet kap az idén decemberében megújított www.maradjonjatek.hu oldalunk. A website tartalmi struktúrájának kialakításakor a könnyebb kezelhetőségre, áttekinthetőségre helyeztük a hangsúlyt, ahol részletes információk találhatóak többek között a segítségkérés módjairól, a játékszenvedélyhez kapcsolódó gyakori kérdésekről, valamint edukációs kisfilmekkel, tippekkel, tanácsokkal segítjük a játékosokat és hozzátartozóikat.

Elérhető például egy anonim önteszt, amellyel bárki ellenőrizheti, hogy életmódja alapján mennyire veszélyeztetett a szerencsejáték-függőség szempontjából. Az edukációs kisfilmekből megtudható, hogy mit jelent a tudatos játéktervezés, valamint, hogy miért fontos a szerencsejátékok során szabályokat felállítani magunknak. Ebben segíthetnek azok az önkorlátozási eszközök, amelyek a https://bet.szerencsejatek.hu/ és a https://www.tippmixpro.hu/ oldalon regisztrált játékosok számára is elérhetőek.  

Az oldalon megtalálhatóak azok a figyelmeztető jelek is, amelyeket nemcsak akkor fontos észrevenni, ha mi magunk játszunk, hanem akkor is, ha valamely hozzátartozónk teszi azt rendszeresen. Emellett az oldal egyik legfontosabb újdonsága a „Szakértő válaszol" funkció, ahol kifejezetten a szerencsejáték-használati zavarokkal foglalkozó szakértőkkel lehet kapcsolatba lépni, a megkeresésekre pedig 48 órán belül a válasz is megérkezik. 

Minden további, a felelős játékszervezéssel kapcsolatos információkért látogassanak el a www.maradjonjatek.hu oldalra.

Vissza