Hírek

Ezüst fokozatú akadálymentességi tanúsítványt szerzett a győri lottózó, rangos címet kaptak fogadóhelyiségeink

2021.07.28.

A Szerencsejáték Zrt. közel 20 éves célkitűzése és társadalmi felelősségvállalási aktivitása, mely a fogyatékkal élők társadalmi integrációjáért küzd, újabb elismerésben részesült. Az akadálymentesség előmozdításán dolgozó Acces4you 20 lottózót vizsgált, kivétel nélkül mindegyik helyszín megfelelt az akadálymentességi szempontoknak.

A társadalmi vállalkozás Budapesten 4, Győrben, Veszprémben, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, illetve Pécsett 2, Szolnokon, Székesfehérváron, Gyomaendrődön és Esztergomban pedig 1-1 üzletet vizsgált a szervezet által létrehozott szigorú, közel 1000 elemes szempontrendszer alapján, melynek mentén elsősorban a különböző fogyatékossággal élő csoportok igényei szerint mérték fel a helyeket. 19 lottózó tanúsított helyszín lett, míg egyik győri fogadóhelyiségünk mindezen felül ezüst fokozatú tanúsítványt is szerzett, ami azt jelenti, hogy üzletünket a kerekesszékesek és mozgássérültek mellett a siketek, gyengénlátók, a kognitív zavarral élők, a babakocsisok és idősek is felkereshetik, szolgáltatásainkat pedig a vizsgált lottózókban mindenhol akadálymentesen vehetik igénybe. A Szerencsejáték Zrt. elkötelezett abban, hogy a játék élményét mindenki számára elérhetővé és hozzáférhetővé tegye, ezért minden esetben törekszik a fogadóhelyiségek akadálymentes korszerűsítésére.

Az Access4you két éve alakult, a vállalkozás egy világszinten egyedülálló szolgáltatást nyújt azzal, hogy speciális igényű emberek számára biztosít hiteles és részletes információt a különböző épületekhez, üzletekhez való akadálymentes hozzáférésről.

A nemzeti lottótársaság társadalmi szemléletformáló tevékenységét a 2000-es évek elején indította el, az elmúlt közel 20 évben az esélyegyenlőséget és inklúziót figyelembe véve mintegy 200 megváltozott munkaképességű kollégát alkalmaz, Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből származó bevételt akadálymentes játszótereket kialakítására fordítja, „Adj egy ötöst!” iskolai szemléletformáló programján keresztül pedig több ezer iskolással ismertette meg a fogyatékkal élők mindennapjait, így ösztönözve őket az elfogadásra és együttműködésre.

Vissza