Hírek

Húsz éve sikeres a Szerencsejáték Zrt. Karitatív sorsjegyértékesítő hálózata

2023.11.30.

Húsz éves a Szerencsejáték Zrt. Karitatív sorsjegyértékesítési hálózata, amelynek köszönhetően a vállalat hosszú ideje élen jár a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában. A nemzeti lottótársaság alapvető társadalmi küldetésének tekinti a hálózat működtetését, éppen ezért kiemelt figyelmet fordít annak megújítására és a szolgáltatási paletta bővítésére – hangzott el a kerek évforduló alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón.

A Szerencsejáték Zrt. 2003-ban indította el Karitatív sorsjegyértékesítési hálózatát, amelynek célja a fogyatékossággal élő munkavállalók társadalmi integrációján túl, hogy jó példával járjanak el a hazai vállalatok előtt, valamint a társadalom számára is közvetítsék a felzárkóztatás, esélyteremtés fontosságának üzenetét. Mindez jól illeszkedik a nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalási stratégiájába, amely hármas egységben kezeli a fogyatékkal élők integrációjának ügyét: a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása mellett a fogyatékossággal élő játékosok magas szintű kiszolgálásával és szemléletformálással.

A Karitatív sorsjegyértékesítő hálózatnak köszönhetően 70 település több mint 120 értékesítőhelyén mintegy 180 megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaz a vállalat értékesítőként. Ők teszik ki a nemzeti lottótársaság munkavállalóinak 10 százalékát, a csak értékesítéssel foglalkozó kollégák körében pedig immár közel 20 százalékos arányt képviselnek.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a hálózat formálása során mindenkor a fogyatékosságügy alapelve, a „semmit rólunk nélkülünk” elgondolás vezérelte a vállalatot. Ennek megfelelően az érintett munkavállalókat folyamatosan bevonják a fejlesztések előkészítésébe. „Mindez egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy a karitatív sorsjegyértékesítési hálózattal mára számottevő sikereket könyvelhetünk el. Tavaly jelentősen hozzájárultak a rekord árbevételünkhöz, az idén pedig a legnagyobb éves növekedést érte el ez az értékesítési csatorna” – mondta az elnök-vezérigazgató.

„Eltökéltek vagyunk abban, hogy folyamatosan fejlesszük a karitatív sorsjegyértékesítési hálózatot, amelynek szerepe a Szerencsejáték Zrt. új kereskedelmi megközelítésében és gyakorlatában felértékelődik” – folytatta Mager Andrea, aki azt is hozzátette: „az idén kezdetét veszi a hálózat további korszerűsítése, aminek köszönhetőnek 2024-ben megújulhatnak az értékesítési pultok és az azokhoz kapcsolódó eszközök, több helyszínen új pavilonok telepítését tervezzük, továbbá biztonságosabb, gyorsabb informatikai megoldásokkal támogatjuk kollégáinkat. A jövőben pedig bővítjük a karitatív hálózatban elérhető termékpalettát”.

Ezzel azonban nem ér véget az idén húsz éves Karitatív sorsjegyértékesítési hálózat fejlesztése: a társaság eszköz- és termékfejlesztések mellett látássérült munkavállalók alkalmazási lehetőségét is megvizsgálja, hogy számukra is hosszútávú, kiszámítható munkát, ezzel együtt megélhetést, stabil egzisztenciát tudjon biztosítani.

Vissza