Hírek

Közel a 3 milliárd forinthoz az Ötöslottó e heti várható főnyereménye

2020.11.06.

15 hét halmozódást követően az Ötöslottó várható főnyereménye ezen a héten 2,95 milliárd forint. A SzerencseSzombat soron következő adásában ezúttal egy neves zongoraművész, Szentpéteri Csilla érkezik vendégként, de a hazai könnyűzene elismert énekese, Szulák Andrea is több dallal készül, sőt, a magyar jazz kiemelkedő alakja, Balázs Elemér is fellép társulatával a lottóshowban.

Az Ötöslottó heti várható jackpotja 150 millió forinttal emelkedett a múlt hetihez képest, így a megnyerhető összeg ezen a héten 2,95 milliárd forintra nőtt. Az elmúlt héten ugyan nem volt telitalálatos szelvény, de 10 játékos számára a múlt heti sorsoláson az általuk elért négytalálat fejenként több mint 5,3 millió forint pénznyereményt jelentett.

Egymilliárd forint feletti nyereményt az Ötöslottón először 2001-ben ért el egy szerencsés játékos, hárommilliárd forint feletti jackpot pedig elsőként 2003-ban került kifizetésre egy telitalálatos szelvény tulajdonosának. Hazánk legkedveltebb lottójátékának kezdete óta összesen hét alkalommal fordult elő, hogy öt helyesen megtippelt szám több mint 3 milliárd forintot ért a nyerteseknek. A legnagyobb főnyeremény a játék történelme során pedig a jelenlegi jackpot több mint kétszerese, 6 milliárd 431 millió forint volt.

Most szombaton a SzerencseSzombat témája a populáris komolyzene lesz, így nem meglepő, hogy a Luxor Szentpéteri Csillát köszöntheti majd vendégeként. A zongoraművész és zeneszerző egészen fiatalon, 6 évesen kezdett zongorázni, 1998-tól pedig már egyedi hangszerelésű, komoly és könnyűzenei alapokkal rendelkező zenei repertoárral koncertezett Európában, valamint a világ számos pontján. 2005-ben saját szerzeményeivel debütált zeneszerzőként, producerként és zenei rendezőként is.

A Luxor játékot követően az Ötöslottó sorsolásakor élőben fellép Szulák Andrea EMeRTon-díjas énekesnő, színésznő. Magával ragadó hangjával már számos alkalommal megtisztelte a lottóshowt, ezúttal pedig három dalt is előad. A jó hangulatot Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekara, az idén 20 éves Balázs Elemér Group is garantálja.

Vissza