Hírek

Különös látogatók az Ötöslottó stúdióban

2012.02.16.

Aligha sejthette, hogy ténykedésének minden mozzanatát a Nemzeti Adó és Vámhivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának munkatársai figyelik.

A játékosok számára magától értetődő, hogy amikor szombat esténként kényelembe helyezik magukat a tévé képernyője előtt, és végig izgulják a Luxor majd az Ötöslottó sorsolást olyan produkcióban van részük, amelyben minden a helyén van. – Gondosan ügyelünk arra, hogy a show látványelemei és a fellépő művészek produkciói felhőtlen szórakozást kínáljanak játékosainknak, de legalább ilyen fontos, hogy maga sorsolás és a sorsolásnál használt berendezés is megfeleljen a jogszabályi előírásoknak – mondja Tóth Gy. István a Szerencsejáték Zrt. Sorsolási Osztályának vezetője. – A NAV Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya rendszeresen ellenőrzi a sorsolásokat, nemcsak a számsorsolásokat, hanem a különsorsolásos és ajándéksorsolásos akciókat is. A játékosok körében időről-időre felbukkannak különféle elméletek arról, hogy melegítjük, vagy éppen hűtjük a számgolyókat, de olyan vélekedésről is hallottam, hogy egyszerűen rávetítjük a számokat a számgolyókra – teszi hozzá a Sorsolási Osztály vezetője. - A 2012. február 11-én tartott sorsolások mindegyikét, - a Luxort, az Ötöslottót, a Jokert és a Kenó sorsolást is - tüzetesen ellenőrizte a felügyeleti hatóságunk a NAV két munkatársa. Teljes körű vizsgálatot folytattak, amely kiterjedt a számgolyók és a sorsoló berendezések tárolására, a sorsolási előkészületek szabályszerűségére, a sorsoló gép és a számgolyók vizsgálatára valamint a sorsolás menetének ellenőrzésére. Ezen a napon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Metrológiai Hatóság szakemberei is részt vettek a vizsgálatban. Ellenőrizték egyrészt a számsorsolásokhoz használt számgolyókat a méretük, alakjuk és súlyuk alapján, továbbá bevizsgálták a sorsoló gép hitelességét is. A vizsgálatról készült jegyzőkönyv semmiféle rendellenességet vagy a szabályszerűtől való eltérését nem állapított meg – szögezi le Tóth Gy. István.

– A sorsolásokat minden esetben közjegyző felügyelete mellett tartjuk és örömmel fogadjuk az érdeklődő játékosokat is, ha közelebbről meg kívánnak ismerkedni a sorsolási folyamattal. Az Ötöslottó stúdióban 25 néző vesz részt szombatonként a sorsoláson, közülük kerül ki a szerencsés számhúzó. Ők pályázat útján jutnak be a stúdióban, de előzetes bejelentés alapján másoknak is szívesen lehetővé tesszük a részvételt. A Skandináv lottó, a Hatoslottó és a Kenó sorsolás meglehetősen szűk térben zajlik, így alkalmanként csupán néhány érdeklődőt tudunk fogadni, ezért van szükség az előzetes bejelentkezésre – mondja a Sorsolási Osztály vezetője.

Vissza