Hírek

Legyen szerencsénk máskor is!

2015.03.25.

A két új nagyothalló integrációjának első lépéseként elkészült egy eljárásrend, melynek köszönhetően az új kollégák sikeresen, akadálytalanul beilleszkedtek a Szerencsejáték Zrt. munkatársai közé, és az értékesítőhelyi környezetbe is. A SINOSZ segítségével olyan felvételi és beilleszkedést támogató protokoll született, amely tetszőlegesen alkalmazható más munkakörök humánerőforrás-igényének kielégítése során is.

A Szerencsejáték Zrt.-vel közösen elkezdett projekt fontos része volt a leendő vezetők és munkatársak érzékenyítése, a hallássérült munkavállalókat érintő legfontosabb kommunikációs ismeretek átadása, ami a SINOSZ részéről egy rendkívül sikeres kezdeményezésnek bizonyult. A képzést siket és nagyothalló trénerek tartották. A munkatársak pozitív élményekkel és sok hasznos információval felvértezve várták a két új kollégát.

„Közvetlenül gyakorolhattam, tapasztalhattam a hallássérültekkel való kommunikációt. Bátorságot adott, érzékenyített, nyitottabbá tett.”

„Sok információt kaptunk arról, hogyan hidalják át a hallássérültek a nehézségeket a hallók világával. Nagyon jó érzéssel megyek haza és adom át az információt a munkatársaimnak.”

A pilot projekt fontos feladata volt, hogy egy újabb jó példával előmozdítsák a sokszínűséget és a befogadó szemléletet a magyarországi munkahelyeken és népszerűsítsék a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlatokat.

A projektről a szervezők készítettek egy portréfilmet, melyet itt lehet megtekinteni.

A társadalmi felelősségvállalási projektek a támogatottakon túl a partnerek számára is előnyösek–hangsúlyozza a SINOSZ. A jelen pilot programban való támogatói részétel visszahat a Szerencsejáték Zrt. társadalmi megítélésére is, továbbá azért is fontos, mert szervezeti kultúrájukban új hangsúlyt kapott a megváltozott munkaképességű emberekkel történő együttműködés, és a társaság nemzetközi szinten (pl.: Fogyatékos Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény) is helytálló programot vállalt fel azzal, hogy a mozgáskorlátozottak és tartós betegek csoportja mellett a hallássérült csoport foglalkoztathatóságát is bebizonyította a nyílt munkaerőpiacon.

Vissza