Hírek

Már csak 80 nap van az Olimpiáig

2024.05.06.

12 hét múlva kezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok Párizsban. Az idei olimpia egyik különlegessége, hogy pontosan 100 évvel korábban rendeztek legutóbb Párizsban nyári ötkarikás játékokat. Az idei Magyar Sport Napján már 16 sportág 154 sportolója rendelkezik olimpiai kvalifikációval. A Szerencsejáték Zrt., mint a magyar sport legnagyobb partnere az olimpiai felkészülés kiemelt támogatása mellett sportfogadási lehetőséget nyújt az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokra is.

24 éve minden évben ezen a napon ünnepeljük a Magyar Sport Napját, melynek eredete egészen 1875-re nyúlik vissza. Abban az évben május 6-án rendezte meg ugyanis a Magyar Atlétikai Club (MAC) – Magyarország legrégebbi civil egyesülete – a kontinens első szabadtéri sportversenyét. Az 1875-ös eseményen atlétikai és ökölvívószámokban mérkőztek a sportolók. A MAC 72 év alatt számos világ- és Európa-bajnoki cím mellett 24 olimpiai aranyérmet szereztek a kék-sárga klub sportolói. A klubot, megszűnését követően 1989-ben a régi tagok újra bejegyeztették, azóta elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkozik.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje a magyar sport legnagyobb partnere, évek óta sikeres együttműködést folytat a legnagyobb sportágakat képviselő nemzeti szövetségekkel, klubokkal és támogatja a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyek megvalósulását, illetve a paralimpiai mozgalmat. A magyar sportban megvalósított stratégiai szerepvállalásának elsődleges célja, hogy előmozdítsa és még versenyképesebbé tegye a hazai élvonalbeli sportéletet, valamint közvetve elősegítse a nemzeti lottótársaság sportfogadási üzletágának dinamikus fejlődését. Stratégiai partnere a Magyar Olimpiai Bizottságnak, valamint támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság munkáját, hogy ezzel is segítse sportolóink olimpiai felkészülését. A nemzeti lottótársaság a megszokott módon idén is lehetőséget ad sportfogadásra az olimpiai versenyszámokat illetően, illetve most először a magyar érintettségű paralimpiai versenyszámokra is lehet majd fogadni.

A nemzeti lottótársaság és az olimpiai mozgalom kapcsolata nem újkeletű. 1947. október 19-én indult Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi – jelenleg is elérhető – terméke, melyet éppen a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettek be itthon.

2024. július 25-én, alig több mint 80 nap múlva egy maroknyi magyar sportoló (jelenleg 16 sportág 153 sportolója) fogja megmérettetni magát itt Európában, Párizsban az Olimpián.

Vissza