Hírek

Megállapodás a Magyar Kézilabda Szövetség és a Szerencsejáték Zrt. között

2016.01.12.

Az online sportfogadás népszerűsége világszerte és Magyarországon is folyamatosan nő, ez a tendencia a Szerencsejáték Zrt. árbevételén is jól látható: két éve még a forgalom 27%-át adták a sportfogadási játékokból befolyó bevételek, a tavalyi évben ez az arány már meghaladta a 30 %-ot.

A piaci fejlődésre reagálva a cég folyamatosan fejleszti termékeit, az egyik legsikeresebb innováció – a sportfogadási játékok esetében - az élő fogadási játék (melyen az esemény lebonyolítása alatt is lehet fogadni). A sportfogadási termékekből (Totó, Góltotó, Tippmix, Tippmixpro) 2011-ben 44,4 milliárd, 2012-ben 54,4 milliárd, 2013-ban 73,2 milliárd, 2014-ben pedig 109 milliárd forint árbevétel származott, amelynek közel háromnegyede nyeremény formájában a játékosokhoz került vissza.

A Szerencsejáték Zrt. támogatóként évek óta fontos szereplője a magyarországi sportnak. Az állami szerencsejátékok játékadójából 7,2 milliárd forint jut a nemzeti sportmozgalom támogatására, annak köszönhetően pedig, hogy a bevétel egy része adományra, szponzorációra fordítható, 2014-ben a hazai sport 454 millió forint közvetlen támogatást kapott a társaságtól.

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dr. Braun Márton szerint a mostani megállapodás azért is fontos, mert a hazai kézilabda sport a komoly sportsikereket elérő kluboknak és a válogatottnak köszönhetően Magyarország második kedvenc sportága. A hazai klubok eseményei a leglátogatottabb sport rendezvények között szerepelnek, a kézilabdás szurkolók pedig a Szerencsejáték Zrt. számára kiemelt célcsoport, hiszen komoly sportfogadói bázist jelentenek a társaságnak. A szponzoráció emellett tovább segítheti a Szerencsejáték Zrt. márka-imázs építését - a tervek szerint a vállalat új eszközökön és felületeken keresztül érhet el egy számára új fogyasztói csoportot.

„A magyar kézilabdázás sikereinek alapja a klubokban zajló magas színvonalú munka. A Szerencsejáték Zrt. Magyarország második legnépszerűbb sportágában jelenhet meg hétről-hétre támogatóként, a magyar férfi és női kézilabda NB I, azaz a világ legerősebb bajnokságai közé tartozó pontvadászatban szereplő klubok pedig stabil háttérrel folytathatják munkájukat” – hangsúlyozta a megállapodás aláírása kapcsán dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – „Szerződésünk jelentősége a sportág jövője szempontjából kiemelkedő, éppen ezért szeretném ezúton is megköszönni valamennyi fél, azaz a Szerencsejáték Zrt.,, és mind 26 NB I-es kézilabda klub és az MKSZ munkatársainak megfeszített munkáját. Mindannyiunkat az a cél vezérel, hogy kiemelkedően népszerű sportágunk világviszonylatban is a legjobbak közé tartozó klasszisainak, csapatainak és utánpótlásának megfelelő támogatást biztosíthassunk.”

Vissza