Hírek

Minden eddiginél magasabb összeggel járultak hozzá a szuperkoncertezők a hátrányos helyzetű családok megsegítéséhez

2023.10.02.

Rekordösszeggel, 8,5 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját a Szerencsejáték Zrt. a Szuperkoncert résztvevőinek köszönhetően. A nemzeti lottótársaság idén már harmadik alkalommal ajánlja fel a szerencsejátékok helyszíni értékesítéséből befolyt összeget a Segélyszervezet javára. Az Eurojackpot Szuperkoncerten idén az esős idő ellenére is közel ötvenezren vettek részt.

A nemzeti lottótársaság 2019-ben készített felméréséből kiderült, hogy a szuperkoncertezők az eseményhez kapcsolódóan egy jó ügyet is szívesen támogatnának, ezért a Szerencsejáték Zrt. először 2021-ben ajánlotta fel a helyszíni szerencsejátékok értékesítésből befolyt összeget az esemény karitatív partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet részére, majd 2022-ben és most 2023-ban is. Idén a Puskás Aréna Szoborparkot a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint DR BRS és vendégei töltötték meg, ahol mintegy ötvenezren kísérték figyelemmel a fellépéseket, a koncertezők emellett a szerencséjüket is próbára tették az eseményen.

„Nem titok, hogy a Szuperkoncerttel több célt is kitűztünk magunk elé. A kultúra kiemelt támogatójaként az eseménnyel szeretnénk egy újfajta élményt nyújtani a játékosoknak, ráadásul ingyenesen. Ahogy a kutatásaink rámutattak, a koncertezők szívesen támogatnak egy jó ügyet is, mi pedig álltunk elébe. Büszkék vagyunk arra, hogy idén minden eddiginél magasabb, 8,5 millió forintos összeggel támogathatjuk partnerünket, az Ökumenikus Segélyszervezetet a hátrányos helyzetű családok megsegítésében. Egy korábban megkezdett hagyományunkat is folytattuk, a fogyatékossággal élők számára ismét akadálymentes lelátót biztosítottunk” - emelte ki a nemzeti lottótársaság elnök-vezérigazgatója, Mager Andrea.

Az Eurojackpot Szuperkoncert karitatív partnere fennállásának több mint három évtizede alatt célul tűzte ki, hogy az éhezőknek ételt, az otthontalanoknak otthont az esélyteleneknek pedig esélyt biztosítsanak. A tavalyi év során a szuperkoncertezők 6 millió forint értékben támogatták vásárlásukkal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.

„Példaértékű, hogy stratégiai partnerünk, a Szerencsejáték Zrt. a páratlanul nagyszabású produkciók mellett évről évre a társadalmi felelősségvállalásra és szemléletformálásra is ilyen jelentős hangsúlyt fektet a Szuperkoncerten. Köszönjük a termékek értékesítéséből származó adományt, mely jelentős hozzájárulás ahhoz, hogy még több rászoruló családnak adhassunk ételt, otthont és esélyt!” – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az esemény alatt nemcsak a küzdőtér, hanem a színpad közvetlen közelében felállított akadálymentes lelátó is megtelt. A koncertekről azok sem maradtak le, akik nem tudtak személyesen eljönni, ők az online közvetítésen keresztül követhették az eseményeket.

A Puskás Aréna Szoborparkban az Eurojackpot Szuperkoncert színpad megépítésében 5 napon át, átlagosan naponta több mint száz ember vett részt, az esemény minőségéért pedig egy közel háromszáz fős stáb dolgozott a helyszínen.

Vissza