Hírek

Minden idők legnagyobb főnyereménye vár az Ötöslottó játékosokra

2020.02.27.

Az egész ország lottólázban ég, hiszen a múlt héten sem adtak fel telitalálatos szelvényt, így minden eddigi rekordot megdöntött az Ötöslottó várható főnyereménye. Hazánk legismertebb lottójátékán a jackpot 5,252 milliárd forint, amely láthatóan szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz.

Minden idők legnagyobb főnyereménye vár az Ötöslottó játékosokra, hiszen 34 hét után sincs telitalálatos szelvény. Az Ötöslottó klasszikus számsorsjáték, tehát főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ. Így történhetett meg az, hogy míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után, addig a mostani rekord mindössze 34 hét után dőlt meg.

A megnövekedett érdeklődést a múlt heti alapjátékok száma is jól mutatja: a heti átlagos 3,3 millióhoz képest az elmúlt héten több mint 5,7 millió alapjátékot játszottak meg a játékosok.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt. Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára, annak érdekében, hogy „a játék valóban játék maradjon”. 

 

Vissza