Hírek

Októberben ismét elstartol a kiberbiztonsági hónap a Szerencsejátéknál

2020.09.30.

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampányt 2012 óta szervezik meg Európa-szerte a tagállamok. A Kiberhónap nemzetközi koordinálását az ENISA (Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség), a hazai koordinációt a Nemzeti Kibervédelmi Intézet végzi.

A Szerencsejáték ZRt.  ebben az évben is csatlakozik a kampányhoz.

Ennek érdekében ebben a hónapban hetente legváltozatosabb aktivitásokkal, módszerekkel és eseményekkel igyekszünk felhívni játékosaink figyelmét a kiberbiztonság fontosságára.

Az idei kampány mottója: "Think Before U Click", #ThinkB4UClick. "Gondolkodj, mielőtt kattintasz!"

A kiberfenyegetésekre való felkészülés és azok beazonosítása érdekében idén két fő témakörre szükséges koncentrálni.

Október 1-16.

Az első „Digitális Készségek” téma magába foglal minden oktatási tevékenységet, melynek célja az emberek internet biztonsággal kapcsolatos tájékoztatása. A COVID-19 járvány következményeként a mindennapi élet digitalizálódása felgyorsult. Ez az új, magas szinten összekapcsolt világ pedig megköveteli az állampolgárok készségeinek tudatosítását ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a változásokkal és online is biztonságban legyenek. A témába többek között beletartozik az e-privacy, azon belül is a személyes adatok védelme, az internetes zaklatás és az online nyomon követés. A kulcsüzenet pedig a kiberhigiéniai készségek fontossága és a jó online gyakorlatok megalapozása.

Október 17-31.

A második téma az „Online visszaélések”, mely a jelenlegi potenciális kiberfenyegetésekbe nyújt betekintést, segítve ezzel a hétköznapi emberek és vállalkozások kockázatcsökkentését. A COVID-19 miatti növekedés az e-kereskedelemben magában hordozza az adatbiztonság és online fizetés kapcsán felmerülő veszélyek sokszorozódását is. Az e témában megrendezésre kerülő tevékenységek leginkább az adathalászatra, az üzleti e-maileket érintő csalásokra és az online vásárlási átverésekre fókuszálnak. A kulcsüzenet lényege a felhasználók tudatosságának növelése az online visszaélések területén, üzleti és magán tevékenységek során egyaránt.

Vissza