Hírek

Ősztől változnak a számsorsjátékok alapárai, ezzel együtt tovább nő a nyereményösszeg is

2023.08.01.

Szeptembertől változik az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapjáték ára, továbbá a Joker alapdíja is. A legnépszerűbb számsorsjátékok alapdíjai egységesen 50 forinttal kerülnek majd többe. Az új díjszabás minden nyereménykategóriában nagyobb összegű nyereményt is jelenthet a játékosok számára. A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a módosítás jelenleg nem érinti.

Szeptembertől egységesen 50 forinttal változik a legismertebb számsorsjátékok alapdíja. Az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nőni fog, azaz várhatóan több pénzt vihetnek majd haza a szerencsés játékosok minden nyereménykategóriában. Az Ötöslottó esetében például átlagosan 17%-kal fognak nőni a nyeremények, míg a fix nyeremények összege a Joker esetében közel ötödével emelkedik. Ezzel a változással minden játéknál gyorsabban növekszik majd a halmozódó összeg is, és a korábbinál még nagyobb főnyeremények várhatóak hétről-hétre.

A játékok fogadási idejéhez igazítottan az első alapdíj változás a Skandináv lottót érinti, amely esetében augusztus 30. 21:30-tól már kizárólag az új, 400 forintra módosult alapdíj megfizetésével lehet szelvényt feladni. Az Ötöslottóra és Jokerre fentiek szeptember 2-án 20:30-tól, Hatoslottóra szeptember 3-án 17:00 órától vonatkoznak.

A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a jelenlegi módosítás nem érinti, de áremelés ezeknél a termékeknél is várható.

Az első módosított alapdíjjal az augusztus 2. 21:30-tól értékesített 5 hetes Skandináv lottó vásárlásakor találkozhatnak a játékosok, ugyanis az utolsó heti húzás esetében már a módosított ár kerül felszámításra, így a végösszeg 50 forinttal magasabb, 1800 Ft lesz. Ezt követi az augusztus 5. 20:30 után feladott szintén 5 hetes Ötöslottó, majd a Hatoslottó (augusztus 6. 17:00-től értékesített játékszelvény) valamint az augusztus 5. 20:30-tól megjátszott Joker is.

Az augusztus első hetében, illetve az azt követően megvásárolt, 5 hetes játékok érintettségéről a következő táblázat ad bővebb tájékoztatást.

Vissza