Hírek

Péntek 13-án népszerűbbek a lottójátékok és a sorsjegyek

2024.09.13.

Babonából többen vásárolnak szerencsejátékot, ha 13-a péntekre esik. A Szerencsejáték Zrt. egy korábbi felmérésében választ adók 21 százaléka szerint egy ilyen napon nagyobb eséllyel lehet nyerni. A babonás napon szerencsejátékot vásárlók leginkább számsorsjátékokkal és sorsjegyekkel teszik próbára a szerencséjüket. Idén minden eddiginél több sorsjegyújdonság került a piacra köztük például a legjobb nyerési esélyű, valamint egy olyan, amelyen tárgynyereményt is lehet nyerni.

A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint a 18 év feletti magyar lakosság körében többségében vannak azok, akik hisznek a szerencsében, de babonásnak csak harmaduk tartja magát. Az ezer fő bevonásával készített felmérés szerint azonos arányban vannak azok, akik hisznek a számok szerencsevonzó hatásában, mint akik nem, vagy kevésbé és többségüknél a legnépszerűbb szerencseszám a 13-as. A megkérdezettek 21 százaléka véli úgy, hogy péntek 13-án nagyobb eséllyel lehet nyerni ezért mintegy 47 százalékuk előszeretettel játssza meg számait az Ötöslottón, 44 százalékuk pedig papíralapú sorsjegyet vásárol ilyenkor.

Ezen a különleges napon nemcsak a nyerési esélyek lehetnek jobbak, hanem minden eddiginél több sorsjegyújdonság közül választhatnak a játékosok. A nemzeti lottótársaság ugyanis több alkalommal, összesen kilencszer jelentett meg új sorsjegyet, és a tavalyi 12 új sorsjegyhez képest, idén 17 újdonság kerül a piacra. 2024-ben egy prémium sorsjeggyel minden eddiginél nagyobb sorsjegynyereményt kínál a Szerencsejáték Zrt.

Uszkay-Boiskó Sándor, a társaság stratégiai igazgatója hozzátette: „Az idei év a sorsjegylegek éve lesz, hiszen a legnagyobb összegű nyeremény mellett, minden eddiginél jobb nyerési eséllyel és a legtöbb játékkal rendelkező sorsjegy is a piacra került, valamint hosszú idő óta most újra tárgynyeremény kapcsolódik egy sorsjegyhez.”

A nemzeti lottótársaság kínálatában 4 éve érhetők el az e-sorsjegyek. 2020 októberében kilenc, akkor még a papíralapú sorsjegyet lemásoló e-kaparóst bocsátott ki, azóta már komplexebb játékmenetű és megjelenésű termékekkel bővült az e-sorsjegyportfolió.

Uszkay-Boiskó Sándor kiemelte: „A hagyományos, papíralapú sorsjegyek mellett dinamikusan nő az e-sorsjegyek forgalma, ezen termékcsoport árbevétele az első teljes évhez képest 2023 év végéig 130 százalékkal növekedett.”

A sorsjegyek között évek óta van olyan is, amely nemcsak a játékosoknak okoz élményt és hoz esetlegesen nyereményt, hanem vásárlásával jó cél is támogatható. A Szerencsejáték Zrt. idén is kibocsátja Nagykarácsony sorsjegyét, amely bevételének egy részéből a vállalat befogadó játszótereket épít, ahogy ép- és fogyatékossággal élő gyerekek együtt tudnak játszani. A tervek szerint jövőre a Nagykarácsony sorsjegy mellett egy újabb támogató célú sorsjegyet dob a piacra a vállalat, amelynek megvásárlásával szintén egy jó ügyet lehet majd támogatni.

A tapasztalatok szerint a papíralapú sorsjegyekkel elérhető nyereményeknek átlagosan 98%-át veszik fel a játékosok. Az állandó sorsjegyek fel nem vett nyereményeinek összegéből a nemzeti lottótársaság különsorsolásos akciókat szervez, vagyis a nyeremények összegét ilyen módon visszajuttatja azt a játékosokhoz.

További részletek a Szerencsejáték Zrt. oldalán.

Vissza