Hírek

Péntek 13 közeleg…

2013.09.11.

Egyik részük fél tőle, mert szerintük valami rosszat hozhat, a másik tábor szerint éppen az ellenkezője, csak szerencse érheti az embert ezen a napon. A Szerencsejáték Zrt. egy kifejezetten erre a dátumra szánt akcióval kedveskedik játékosainak.

A 13-as számmal kapcsolatos hiedelmek az ókorba vezethetők vissza. Az egyiptomiak szerint az élet 13. szakasza a túlvilági élet, amit ők nagyon jó dolognak tartottak. A világtörténelemben számos híresség, nagyvezér, politikus pedig rettegett a 13-as számtól. Sokan semmi pénzért le nem ültek volna 12 emberrel vacsorázni. Állítólag Franklin Delano Rooseveltnek az egyik titkárnője mindig készenlétben állt, hogy ha valaki a vacsora utolsó pillanatában visszamondta volna a meghívást és így véletlenül 13 fő ült volna egy asztalnál, akkor a titkárnő beugrott vacsoravendégnek, csak nehogy 13-an legyenek.

Világszerte számos olyan szállodát találni, ahol egyszerűen kihagyták a 13. emeletet, vagy a 13-as szobát, mert oda nem szerettek a vendégek szobát kivenni, így a 12. emelet után egyből a 14. következik, vagy például Amerikában a sugárutak számozásából hagyták ki a 13-as utat.

Aki hisz a péntek 13. szerencsehozó erejében, annak a Szerencsejáték Zrt. egy akcióval kedveskedik, melynek feltétele, hogy péntek 13-án játsszon egy szelvényen legalább 8 mezőt az Ötöslottón, és ajándékba kap további egy darab gépi alapjátékot. (A promóció 2013. szeptember 13-án, a Szerencsejáték Zrt. saját lottózóiban érvényes.)

A Társaság Facebook oldalának üzenőfalán péntek 13-án 0 órától 24 óráig megosztott személyes babonatörténetek közül a három legtöbb Like-ot kapott írások beküldői ajándékcsomagot kapnak.

Vissza