Hírek

Rekord közeli főnyeremény az Ötös- és Hatoslottón

2024.02.07.

Hétről hétre egyre népszerűbb az Ötöslottó, a halmozódás kezdete óta mintegy 66 százalékkal nőtt a forgalom az értékesítőhelyeken. Magyarország legismertebb lottójátékán 27 hete nem volt telitalálat, jelenleg a játék történetének második legmagasabb összegű jackpotja, 5,88 milliárd forint várja a játékosokat. Ezzel párhuzamosan 12 hete nem találta el senki a nyerőszámokat a Hatoslottón sem, a játékon így 1,78 milliárd forint ezen a hétvégén a tét.

Minden idők második legnagyobb összegű nyereménye várja a játékosokat az Ötöslottón. Az óriási nyeremény jelentősen megnövelte a szerencsevadászok kedvét. A halmozódás kezdete óta, azaz az elmúlt 27 hétben összesen mintegy 66 százalékkal nőtt meg a kereslet az ország legismertebb számsorsjátéka iránt.

Az elmúlt mintegy félévben összesen 880 játékos maradt el mindössze egy találattal az ötöstől, többségük a négytalálatosért átlagosan egymillió forintot kapott. A múlt héten pedig 28 játékos jutott a jackpot közelébe. A játék 67 éves története során több mint 40-en váltak milliárdossá, mintegy 60-an százmilliomossá.

A halmozódás a kettes nyerőosztályban is rekordot hozott a héten: az Ötöslottó története során múlt héten először fordult elő, hogy több mint négyezer forint feletti összeget ért a két hibátlan iksz.

A Hatoslottón is milliárdos összeg várja a szerencsés játékosokat: a főnyeremény, egy nyertes esetén 1,78 milliárd forint, ami a játék történetének ötödik legmagasabb összegű jackpotja. A két népszerű lottójátékon a várható főnyeremény összege összesen több mint 7,5 milliárd forint.

A számsorsjátékok történetében az Ötös- és Hatoslottó több mint tíz héten át tartó közös halmozódása 27 esetben fordult elő az elmúlt 25 év alatt. Minden idők leghosszabb Hatoslottó halmozódása 23 hétig tartott 2019-ben, az Ötöslottón pedig 39 hét a rekord, amely 2020-ban történt, a főnyeremény több mint 6,4 milliárd forint volt.

A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa.

A kedvenc számok már megjátszhatók a Szerencsejáték Zrt. megújult Okoslottó alkalmazásában is. Az alkalmazásban lehetőség van a korábban megjátszott számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig akár véletlenszerűen generált számokat is megjátszhatnak a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy minden nyeremény esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599.999 forint és az alatti mobil lottó nyeremények a bankszámlaszám megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Vissza