Hírek

Sajtóközlemény - átadtuk a második befogadó játszóteret

2018.12.19.

 

Veszprém, 2018. december 18. A játék összeköt!

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa együttműködésével épült meg a második befogadó játszótér, amelyet ezúttal Veszprémben, a Kálvin János parkban adtak át 2018. december 18-án. Az együttműködésnek köszönhetően országszerte összesen nyolc befogadó játszótér készül el a „Játék összeköt” program keretében.

A programban olyan szervezetek is részt vesznek, mint az Egyesület az Inklúzióért, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont valamint a játékokat tervező MagikMe – melynek tagjai érintett szülők, vagyis olyanok, akik maguk is fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

Déri Stefi, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője megnyitó beszédében elmondta: „A Szerencsejáték Zrt. fontosnak tartja, hogy a magyar fiatalok, a jövő generációja minél hamarabb találkozzon a fogyatékosság ügyével, hogy később nyitott és elfogadó felnőttekké váljanak.”

Porga Gyula Veszprém polgármestere köszönetét fejezte ki a programban résztvevőknek. „Elképzelni sem tudok szebb karácsonyi ajándékot a fogyatékkal élő veszprémi gyermekek és családtagjaik számára, mint egy olyan természetes, ugyanakkor gondosan megtervezett közösségi teret, mint ez az új, befogadó játszótér.”

Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy egy olyan fejlesztés került megvalósításra, amely mindenki számára elérhető. „Napjainkban az esélyegyenlőségre kiemelt figyelmet kell fordítani. A társadalomba való beintegrálás kiváló lépcsőfokai ezek a befogadó játszóterek, ahol már kisgyerekként együtt játszhat egészséges és mozgáskorlátozott egyaránt.”

Az első három befogadó játszótér Budapesten, Veszprémben és Miskolcon valósul meg, a Szerencsejáték Zrt. által 2017-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegynek köszönhetően, amelynek segítségével 75 millió forint gyűlt össze erre a célra. A jövő évben, további öt befogadó játszótér megépítését a 2018-ban kibocsátott Nagykarácsony sorsjegy teszi lehetővé.

 

 

Szerencsejáték Zrt. Sajtóiroda

 

 

Vissza