Hírek

Sajtóközlemény - Rekordot dönt a hétvégén megnyerhető Ötös- és Hatoslottó főnyeremények együttes összege

2019.03.28.

Budapest, 2019. március 28.Még mindig nem kelt el az Ötöslottó várható 3,593 milliárd forintot és a Hatoslottó 1,681 milliárd forintot kínáló főnyereménye. Szombaton és vasárnap a két játék együttesen 5,274 milliárd forinttal várja a játékosokat, ami minden idők legmagasabb hétvégi lottó össznyereménye.

Igazi ritkaságnak számít, hogy az Ötöslottó és a Hatoslottó heti várható főnyereménye együtt rekord összegűre dagad. Ilyen, 5 milliárd forintot is meghaladó halmozódás mindössze kétszer fordult elő, 2003-ban és 2015-ben, amikor is 5,189 milliárd forint és 5,199 milliárd forint volt a két játékon összesen megnyerhető jackpot.

A 13. játékhéten az Ötöslottón megnyerhető összeg 3,593 milliárd forint, amely a játék történetének 3. legnagyobb nyereménye. A Hatoslottó várható főnyereménye pedig egyet feljebb lépett a ranglistán: az eddigi 2. legnagyobb összeget, 1,681 milliárd forintot tudhat magáénak az, akinek hat beikszelt számát vasárnap kisorsolják.

A szerdai napot egy szerencsés játékos valószínűleg örökre a szívébe zárja, ugyanis a Skandináv lottó sorsoláson egy szerencsés játékos a kézi sorsolás által kisorsolt számokkal közel 96 millió forintot nyert.

A Szerencsejáték Zrt. – annak ellenére, hogy a forgalmazott játékai nem a veszélyes, függőség szempontjából kockázatos kategóriába tartoznak –  fontosnak tartja mind a felelős játékszervezést, mind a szerencsejáték-függőség prevencióját és kezelését, melyekre működése során folyamatosan nagy hangsúlyt fektet.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza