Hírek

Sajtóközlemény - Több mint 4 milliárd forint várja szombaton a játékosokat

2019.04.16.

 

Budapest, 2019. április 16.Még mindig van esély eltalálni azt az öt számot, amellyel most hétvégén egy szerencsés akár 4,171 milliárd forinttal gazdagodhat. Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb összege rohamosan közelít a legendás rekordokhoz: 2003-ban és 2015-ben is több mint 5 milliárd forintnak örülhettek a szerencsések.

Az Ötöslottó több mint 60 éve hatalmas sikert arat idősek és fiatalok körében egyaránt. Az ötvenes években – amikor is igazi aranykorát élte a magyar reklámgrafika – a korszak leghíresebb képzőművészei szinte egytől egyig az Ötöslottó népszerűsítésére is készítettek plakátokat. A Macskássy fivérek mellett Fejes Gyula, Káldor László, Pál György, Méhely Iván, Szilas Győző is gyártottak lottóreklámokat, és az Ötöslottó ismertségének növelésében óriási hatása volt plakátjaiknak, melyek tízezer számra kerültek fel a hirdetőoszlopokra.

Ezen időszak vitathatatlanul legismertebb figurája Lottó Ottó, Macskássy János grafikusművész alkotása lett. Kezdetben minden lottósorsoláson 5 darab Lottó Ottó figura várta a sorsoláson megjelenteket, és a számhúzónak kisorsolt szereplők mindegyike egy-egy, kézzel készített babát kapott emlékül. Hamarosan sor került a figura megszemélyesítésére is: Kabos László viselte a sárga, számtáblás inget és a négylevelű lóherés kalapot, amiket később lelkes szülők ezrei igyekeztek leutánozni gyermekeik farsangi rendezvényeire. 

A korszak vállalkozói, műanyagipari fröccsöntői, szalvéta- és édesség-gyártói sok száz változatban árulták a Lottó Ottó figurával, felirattal ellátott gyufákat, kártyanaptárokat, tippelőket, tudva, hogy az Ötöslottó népszerűsége az általuk gyártott termékeket is jobban eladhatóvá teszi.

A szerencse bárkit megtalálhat, így érdemes még a héten beikszelni azt az 5 számot, amellyel akár a 4,171 milliárd forintos főnyereményt is hazaviheti egy szerencsés játékos.

 

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza