Hírek

Több mint 17 milliárd ok arra, hogy az Eurojackpot-tal játsszon

2019.06.13.

Budapest, 2019. június 13. – Óriási nyeremény várja azokat a játékosokat, akik ezen a héten az Eurojackpot-on játszanak. A várható főnyeremény ugyanis meghaladja a 17 milliárd forintot, amely közel két és félszer több mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény.

 

Az Eurojackpot története egészen 2012 márciusáig nyúlik vissza, hiszen hét ország részvételével ekkor tartották a játék első sorsolását. Alig több mint két hónappal később egy német szerencsés akkori árfolyammal számolva több mint 5,5 milliárd forintot nyert. Az Eurojackpot jelenleg már 18 országban érhető el, Magyarország 2014. október 10-én csatlakozott a játékhoz.

Az Eurojackpot főnyereményét egy alkalommal nyerte meg magyar játékos, de az alacsonyabb nyerőosztályokban hetente különböző nagyságrendű összegekkel gazdagodnak a szerencsések. A nyertes-statisztikát böngészve az alábbi érdekességeket mondhatjuk el:

A magyarországi bevezetés óta az eddigi sorsolásokon 34-szer sorsolták ki a 16 és 46 számokat és 30-szor az 1 és 24-es számokat, míg a 13-ast 25-ször. További érdekesség, hogy a két legnagyobb hazai nyereményt elérő játékos kedvencei között is szerepelt a 13-as szám.

2018. június 8-án egy magyar játékos a megjátszott hét száma közül „csupán” hatot talált el, mégis milliárdos lett: 5+1 találatával ugyanis közel 1,3 milliárd forintot nyert.

A számok alapján az is elmondható, hogy valóban megéri Eurojackpot-on játszani: a 4+1 nyerőosztálynál alacsonyabb szinten ugyanis minden héten volt legalább négy szerencsés, aki a játék minimum tétjének (680 forint) több mint háromszorosát nyerte meg.

Az Eurojackpot sorsolását ezen a héten is pénteken, 21 és 22 óra között tartják a finnországi Helsinkiben, melyet a játékosok a sorsolást követően, felvételről tekinthetnek meg a Szerencsejáték Zrt. Youtube csatornáján.

A szerencse bárkire rátalálhat, így érdemes még a pénteki sorsolás előtt beikszelni a 7 nyerőszámot!

 

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza