Hírek

Több mint egymilliárd forint a tét az e heti Ötöslottón

2019.06.20.

 

Budapest, 2019. június 20. – Ezen a héten az Ötöslottón már 1,033 milliárd forintot nyerhet az a játékos, aki egyedül találja el a kihúzott számokat. Érdemes még a héten beikszelni az 5 számot, hiszen a mostani időszak a játékosok körében kiemelkedően szerencsésnek számít.

 

Az Ötöslottó több mint 60 éve hatalmas sikert arat idősek és fiatalok körében egyaránt. Nemrégiben, 29 hét halmozódás után az április 20.-i Ötöslottó sorsoláson minden idők harmadik legmagasabb összegét, azaz 4,194 milliárd forintot nyert egy szerencsés. A játék fennállása óta az eddigi legnagyobb pénznyereményeket - több mint 5 milliárd forintot - 2003-ban és 2015-ben vihették haza.

Az Ötöslottó mellett a Hatoslottó is nagy szerencsét hoz a játékosoknak, hiszen ez elmúlt hetekben egymást követően már második alkalommal született telitalálatos. Két héttel ezelőtt 877,491 millió forinttal, múlt vasárnap pedig 72,642 millió forinttal gazdagodott valaki.

A fentieken túl az előző pénteken az Eurojackpot játék főnyereményét is elvitték. Egy cseh szerencsés eltalálta az összes számot, így bruttó 17,8 milliárd forinttal gazdagodott. A második nyerőosztályban, 5+1 találattal pedig kettő játékosnak, köztük egy magyar tippelőnek is szerencséje volt, fejenként több mint bruttó 340 millió forintot vihettek haza, csak úgy, mint május 24-én, amikor szintén egy hazai játékos 5+1 találattal több mint bruttó 141 millió forintot tudhatott magáénak.

Hazánkban nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni. A nagyobb összegek felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy névtelenül kitöltsön egy kérdőívet, amelyben önmagáról, játékszisztémájáról, életéről árulhat el részleteket úgy, hogy anonimitása biztosított marad.

Az önkéntesen kitöltött kérdőívekből kiderül, hogy a nagynyertesek főleg állandó számokkal játszanak, de néhányan gépi játékokkal nyertek. Vannak olyan játékosok, akikre valóban illik a „szerencse fia” jelző, hiszen már többször is nagyobb összeget vihettek haza. Szinte mindegyikük hosszabb ideje, de az sem kizárt, hogy már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, aminek főnyereményét elvitte.   

Érdemes szerencsét próbálni, hiszen ezen a héten az Ötöslottón 1,033 milliárd forint a tét! A játék feladására az élő sorsolást megelőzően, szombat 17:30-ig van lehetőség.

 

 

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Vissza