Hírek

Több mint hárommilliárd forint a tét az Ötös- és a Hatoslottón

2024.04.25.

Közel két hónapja nem született telitalálatos szelvény Magyarország két legismertebb lottójátékán az Ötös- és a Hatoslottón. A két játékon összesen megnyerhető jackpot összege ezen a hétvégén 3,03 milliárd forint.

Hét és kilenc hete halmozódik a nyeremény az Ötös- és a Hatoslottón, úgy, hogy eddig még soha nem emelkedtek ilyen meredeken, mint az elmúlt időszakban.

Az Ötöslottó jelenleg 1,72 milliárd forintot kínál a lehetséges nyertesnek. Öttalálatos híján megnövekedett a 4 találatosok száma, így például az április 13-i sorsoláson 88 játékos ért el négyes találatot, ezt megelőzően 1 éve történt meg utoljára, amikor ennél többen voltak mindössze egy számra a főnyereménytől. A statisztikák szerint az elmúlt 67 évben a leggyakrabban kihúzott számok a 3-as, a 75-ös, a 15-ös és az 1-es voltak. A játékosok körében legnépszerűbbnek számító, egyszerre szerencsés és szerencsétlen tulajdonsággal felruházott 13-as számot több mint kétszázszor sorsolták már ki, ennek ellenére a leggyakrabban kihúzott számok sorozatában nincs az első 10 helyezett között. Érdekesség, hogy az elmúlt két hétben ez a szám ugyanakkor egymás után kétszer is kikerült a sorsológömbből.

A Hatoslottón ezen a héten elérhető legmagasabb nyeremény összege 1,31 milliárd forint. A halmozódás a Hatoslottónál különös legeket hozott: az eltelt 9 hétből 6 alkalommal is előfordult, hogy a hármas találatok nyereménye a játéktörténet hármasainak top 10-es értékei közé kerültek, sőt két alkalommal a Hatoslottó történetének eddigi legmagasabb hármas nyereményosztály összegét hozta.

Ezen a héten a két legrégebbi lottójátékon a várható főnyeremény összege összesen 3,03 milliárd forint.

A kedvenc számok megjátszhatók a Szerencsejáték Zrt. megújult Okoslottó alkalmazásában is. Az applikációban lehetőség van a kedvenc számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig akár véletlenszerűen generált számokat is megjátszhatnak a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy minden nyeremény esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599.999 forint és az azalatti lottónyeremények pedig a bankszámlaszám megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Vissza