Hírek

Több országos elismeréssel is díjazták a Szerencsejáték Zrt. értékteremtő programjait

2019.12.09.

 

A Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség 2019 Díjat, amelyet a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek integrációját segítő tevékenységével érdemelt ki. Emellett a Fogyatékos Emberek Világnapján tartott Jobb Velünk a Világ! Gálaesten több díjjal is elismerték a nemzeti lottótársaság munkáját, valamint kollégáik teljesítményét.

A Magyarországon egyedülállónak számító CSR Hungary Díj az országban működő vállalkozások hiteles, példaértékű vállalati felelősség menedzsment programjait honorálja és támogatja önkéntes védjegyhasználati rendszerrel. A Szerencsejáték Zrt. a "Közös felelősség - Közös ügyek" kategóriában nyerte el a rangos elimerést, amely a sport, esélyegyenlőség, oktatás, kultúra, egészség területén megvalósult kiemelkedő közösségi fejlesztéseket és kezdeményezéseket ismeri el.

A nemzeti lottótársaság három, a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedését és esélyegyenlőségük erősítését támogató kezdeményezésével pályázott a több lépcsős, szakmai elbírálási folyamat eredményeképpen odaítélt díjra. A Szerencsejáték Zrt. első pályázati programja a felelős foglalkoztatáshoz és a vállalat mindennapi értékesítési tevékenységéhez kötődik. A második a társaság egyik legfontosabb termékéhez kapcsolódó „A játék összeköt!” elnevezésű befogadó játszótér-építési projekt, a harmadik pedig az európai lottótársaságokat tömörítő European Lotteries (EL) célkitűzéséhez fűződő "Adj Egy Ötöst!" nevű országos kezdeményezés, amelyhez 2015-ben elsőként csatlakozott a nemzeti lottótársaság a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) együttműködésével.

A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenysége jegyében kiemelt figyelmet fordít a felelős játékszervezésre, valamint a fogyatékossággal élő személyek társadalmi beilleszkedésének elősegítésére. Az utóbbi cél érdekében a vállalat több mint tizenöt éve foglalkoztat sorsjegy-értékesítőként megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő embereket: jelenleg közel 200 fő dolgozik ilyen munkakörben. A társaság felelős foglalkoztatási gyakorlatával arra ösztönzi munkatársait, hogy legjobb tudásuk és tehetségük szerint járuljanak hozzá a vállalat sikeres működéséhez, hiszen csak elkötelezett és motivált kollégákkal lehet kimagasló eredményeket és növekedést elérni. 

 

A kezdeményezés sikerét az is jól mutatja, hogy a nemzeti lottótársaságot a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében tett erőfeszítéseiért már öt alkalommal díjazták az egyik legnagyobb szakmai elismeréssel, a Fogyatékosság-barát Munkahely címmel. 2019. december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján megrendezésre kerülő Jobb Velünk a Világ! Gálaest keretében a Szerencsejáték Zrt. nevében Kompolti Péter, a Szerencsejáték Zrt. kereskedemi igazgatója vette át a társaság Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019 díját. Az elismerést 5 olyan szervezetnek ítéli oda az adományozó testület, amelyek az elmúlt 10 év során felelősségteljes munkájukkal, kimagasló színvonalon segítették elő a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő munkavállalók foglalkoztatását, fogyatékossággal élő ügyfelek kiszolgálását. Emellett Kocsis Angéla, a nemzeti lottótársaság mosonmagyaróvári karitatív sorsjegyárus kollégája Fogyatékosság-barát Munkahely Példakép Díjat vehetett át munkájáért és teljesítményéért, míg Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. Karitatív Hálózat osztályvezetője a Fogyatékosság-barát Munkahely Munka-Társ Díjat nyerte el.

Vissza