Hírek

Továbbra sincs nyertese az Ötöslottó jackpotjának

2024.07.05.

Magyarország legismertebb és legnépszerűbb lottójátékán, a várható főnyeremény összege elérte a 3,53 milliárd forintot. Közel 4 hónapja nincs nyertese a játék 7. legnagyobb jackpotjának.

Legutóbb 2024. március 2-án volt telitalálatos az Ötöslottón, így már 17. hete halmozódik a megnyerhető főnyeremény. Ez időszak alatt 492 játékosnak volt négytalálata, ők összesen 839 millió 694 ezer 405 forinttal lettek gazdagabbak. Ebben a halmozódási ciklusban a 38-as számot húzták ki a legtöbbször, közel minden negyedik szombaton, a klasszikus szerencseszámok közül pedig a 13-assal találkozhattak a játékosok leginkább, szám szerint háromszor.

A Szerencsejáték Rt. 1991-es megalakulását követően az első kilencszámjegyű nyeremény 1992-ben talált gazdára, a milliárdosok klubja pedig az ezredfordulóhoz közeledve, 1999-ben a 37. játékhetében alakult meg. Ekkor lépte át az Ötöslottó főnyereménye a bűvös egymilliárdos határt, a jackpot akkor 1,059 milliárd forintot ért.

A szombati lottósorsoláson, ha valaki mind az öt számot helyesen ikszeli akkor 3,53 milliárd forintot nyerhet így az Ötöslottó eddigi történetének hetedik legnagyobb nyereményét kaphatja meg.

A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, de erre a játék 67 éves története során még egyszersem volt példa.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

Vissza