Hírek

Tudatosan egy biztonságosabb játékélményért

2023.10.03.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. - az Európai KiberbiztonságiHónap keretein belül – októberben együtt készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az online tér veszélyeire.

A kiberbiztonságitudatosítást előtérbe helyező, és azt célként meghatározó nemzetközi, októberi eseménysorozat idei mottója: „Be SmarterThan a Hacker!", #BeSmarterThanAHacker, azaz „Légy okosabb, mint egy hacker”, fő témája pedig a pszichológiai manipuláción alapuló csalások és kibertámadások.

Az Európai KiberbiztonságiHónap keretén belül az SZTFH és a nemzeti lottótársaság négy héten át tartó tájékoztató sorozatában rengeteg hasznos tippel jelentkezik, melyek a pszichológiai manipuláció legelterjedtebb eszközeit mutatják be, így a megszemélyesített adathalász e-mailek, a csaló telefonhívások, az SMS-ben történő támadások, a bankkártyás visszaélések, valamint az egyik kifejezetten erősödő tendenciát mutató támadásforma, a digitális „lefölözés” jellemzőit.

Az októberi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonságitudatosság, az ún. kiberhigiéniáskészségek növelése, valamint az online fenyegetések minél szélesebb körben történő megismertetése. Az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt. további kiemelt célja, hogy felhívja a játékosok és a felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték oldalak veszélyeire, a játékosok személyes és banki adatainak védelmére, valamint a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírások betartására is.

Vissza