Hírek

Új fejlesztés segíti a játékosregisztrációt

2024.04.17.

Az okmányból történő adatkiolvasás egy új adatmegadási módszer a regisztráció során, melynek segítségével gépelés nélkül adhatod meg a regisztrációhoz szükséges személyes adataidat.

Célunk, hogy a regisztrációs folyamatot felhasználóink számára minél gördülékenyebbé tegyük és csökkentsük a begépelendő adatok mennyiségét, ezért lehetővé tettük az új felhasználóink számára a dokumentumról történő adatkiolvasást.

A módszert számos pénzügyi szolgáltató alkalmazza regisztrációkor, számlanyitáskor. A regisztrációhoz szükséges személyes adatokat nem kell begépelni, elegendő azokat kiolvasni az okmányból, majd ellenőrizni a kiolvasott adatok pontosságát.

Hogy mire érdemes figyelni az adatkiolvasással történő regisztráció során?

  • Célszerű már a regisztráció megkezdése előtt előkészíteni valamelyik érvényes, Magyarországon kiállított személyazonosító okmányt (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány).
  • A legkényelmesebb a képek készítéséhez a mobilkészülék használata.
  • Fontos, hogy csak az okmány legyen a képen, más okmányokat, egyéb dokumentumokat ne fotózz le az okmányoddal együtt. Szintén segíti a kiolvasást, ha a megjelenő kerethez igazítod az okmányod.
  • A legjobb, ha egy sík felületre fektetve fotózod az okmányt (pl. egy asztalon), nem a kezedben fogva.
  • Növeli a pontosságot, ha természetes fényben készíted a képeket, és kerülöd az okmányon megcsillanó fényt, árnyékokat. Így például nem célszerű közvetlenül egy lámpa alatt állva fotózni, mert a visszatükröződő fény kitakarhatja a személyes adatainkat a képen.

Bővebb információk a regisztrációs folyamatról ide kattintva érhetőek el, regisztrációs felületünk pedig itt érhető el.

Vissza