Hírek

Újabb egészségbiztonsági intézkedéseket vezet be a Szerencsejáték Zrt.

2020.03.17.

A nemzeti lottótársaság napi szinten követi nyomon a COVID-19 vírus által kialakult helyzetet Magyarországon, és ennek megfelelően folyamatosan bővíti intézkedéseit a biztonságos munkavégzés és játékszervezés érdekében. A Szerencsejáték Zrt. legmagasabb szintű prioritása a jelen helyzetben játékosai és munkatársai egészségügyi biztonságának védelme. Az online, otthonról is igénybe vehető digitális fogadás elősegítésére a cég részletes és széleskörű tájékoztatást ad játékosai számára az elkövetkező időszakban.

A Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett lottózókban új intézkedéseket vezet be, amelyben kéri játékosai együttműködését. Egyszerre legfeljebb 3 fő tartózkodjon egy lottózóban a lottózó munkatársain kívül, és ügyfeleik tartsák be az ajánlott 2 méter távolságot a sorban állásnál. Kaparós sorsjegyek vásárlása esetén jelenleg nem biztosított a lottózókban a kézzel választás lehetősége. Fizetéskor a bankkártyás fizetést részesítsék lehetőség szerint előnyben a játékosok. Egészségügyi megfontolásból a lottózókban kihelyezett tableteket leállítják az üzletvezetők.

A vállalat a játékosokkal közvetlen kapcsolatban lévő lottózókban dolgozó kollegák védelme érdekében külön komplex pandémiás védelmi intézkedésrendszert vezetett be az elmúlt időszakban. Az elmúlt hetekben a Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett bolthelyiségeikben fokozott napi fertőtlenítő takarítás zajlik, különös tekintettel a kihelyezett informatikai eszközökre, kijelzőkre, pénzátadó tálcára, kilincsekre, POS-Wave terminálokra, illetve asztalokra. Az értékesítőhelyeken a biztonság fokozása érdekében folyamatban van a kapcsolódó, részletes információkat tartalmazó tájékoztatók kihelyezése.

A vállalat a közel 180 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztató karitatív sorsjegyárus hálózat működését átmeneti időre felfüggesztette, ugyanakkor otthonlétük alatt folyamatosan kapcsolatot tart fenn az érintett fogyatékossággal élő kollegákkal. A cég adminisztrációban dolgozó kollegái számára pedig széleskörű otthonról történő munkavégzést tett lehetővé 2020. március 17-ikétől. A 12 éven aluli gyermeket nevelő szülők és 60 év feletti kollegák számára szintén biztosítja az otthonmaradás lehetőségét.

A Szerencsejáték Zrt. mindent elkövet annak érdekében, hogy játékosai biztonságát és egészségét védje a lottózókban, azonban a rendkívüli helyzetre, valamint a hatóságok ajánlására való tekintettel azon játékosok számára, akik rendelkeznek okostelefonnal, számítógéppel és internetkapcsolattal, ajánlja az online, otthonról is igénybe vehető fogadási játéklehetőségeket.

A nemzeti lottótársaság termékei közül jelenleg az Ötös-, Hatos- és Skandináv lottó, a Joker, Kenó, Puttó, és Luxor, az Eurojackpot és Tippmixpro játékokkal lehet online felületeken is játszani a bet.szerencsejatek.hu oldalon. Az Okoslottó alkalmazáson keresztül SMS-ben a klasszikus számsorsjátékok (Ötös-, Hatos- és Skandináv lottó, Joker, Kenó, Puttó és Eurojackpot) játszhatók, amelynek mikéntjéről az okoslotto.hu weboldalon lehet tájékozódni. Az internetes és mobilalkalmazás mellett SMS-ben, az SMS-Lottón keresztül is feladhatók a virtuális lottószelvények a számsorsjátékokra, akár előzetes regisztráció nélkül is, a 1756-os normáldíjas telefonszámra küldött üzenettel.

Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

 

Vissza