Hírek

Újabb játékos vált milliárdossá: 1,7 milliárd forintot nyert az Ötöslottón

2023.07.10.

Magyarország legismertebb lottójátékának 27. heti sorsolásán 1 játékos sikeresen eltalálta mind az öt kihúzott számot. A szerencsés nyertes így több mint egymilliárd hétszázmillió forinttal lett gazdagabb. Szerencsés szombat volt a mostani, további egy játékos is örülhetett, hiszen ő viheti haza a Jokert, ami 170 millió forint.

9 hét halmozódás után telitalálatos született az Ötöslottón. Az idei 27. játékhéten a 4, 17, 55, 67, 89-es számokat megjátszó szelvény tulajdonosának igazán boldog szombatja lehet, hiszen a július 08-i sorsoláson 1.724.177.660 forintot nyert. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. Az egy telitalálatos mellett 48 négytalálatos született, ők egyenként 950 ezer forintnak örülhetnek.

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Vissza