Hírek

Újabb szintet lépett a Szerencsejáték Zrt. „Játék összeköt!” programja

2022.04.07.

Trópusi világba kalauzolja el a látogatókat a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” program keretében megvalósuló 18. befogadó játszótere. A győri Kálvária utcai közösségi park átadása során azonban nemcsak a legújabb inkluzív teret ismerhette meg a közönség, hanem bemutatkozott a nemzeti lottótársaság „A játék összeköt!” játszótérépítési programjának jószolgálati nagykövete is, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó.

2022-ben is tovább folytatódik a nemzeti lottótársaság játszótér-építési programja. A kezdeményezés az idei évtől újabb szintet lép, hiszen a világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, Drávucz Rita a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” játszótérépítési program jószolgálati nagyköveteként csatlakozott a nemzeti lottótársaság azon küldetéséhez, hogy előmozdítsa a fogyatékossággal élők szélesebb körű integrációját. Az olimpikon kislányánál 2 éves korban diagnosztizálták Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegséget, egy ritka, genetikai rendellenességet, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik. „Azért vállaltam, hogy a nemzeti lottótársaság jószolgálati nagykövete leszek, mert érintett szülőként ez a szívügyem. Fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet az akadályokra, hogy átültessük az emberekbe az elfogadást, azt, hogy másoknak más igényeik vannak, és nyitottabbak legyünk a társadalom fogyatékossággal élő tagjaira” – nyilatkozta Drávucz Rita.

A partnerség bejelentéseként a sportoló, Bánhegyi Zsófiával, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatójával, valamint Győr polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással közösen adta át a megyei jogú város legújabb befogadó játszóterét, amelyen többek között helyet kapott egy kombinált vár és egy akadálymentes hajó, valamint egy oszlopokból kialakított erdő is.

„A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalásának középpontjában mintegy 20 éve a fogyatékossággal élők társadalmi és munkaerőpiaci integrálása áll, ezen túlmenően pedig kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nem csak a fizikai, hanem a gondolati akadályokat is lebontsuk országos szinten” – emelte ki az átadón nemzeti lottótársaság kommunikációs és marketing igazgatója, Bánhegyi Zsófia, majd hozzátette: „A játék összeköt! programunk keretében megépült új győri inkluzív játszótér is lehetőséget biztosít arra, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játék útján ismerhessék meg egymást, hiszen ahogy a mottónk is vallja: „nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt”. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy világ- és Európa bajnokunk a programunk mellé állt, és elvállalta a befogadás szemléletének közvetítését a szélesebb közvélemény és az érintett szülők közössége felé. Hiszünk abban, hogy Rita közreműködésével még több fogyatékossággal élő gyermek beilleszkedését tesszük könnyebbé a következő időszakban.”

„A játék minden korban része életünknek. A játszótér a barátságok, és a közös élmények helyszíne. Köszönöm, a Szerencsejáték Zrt. nagylelkű támogatását, hiszen egy olyan játszótér megvalósuláshoz járultak hozzá, ahol a különbségek eltűnnek, az élmények megmaradnak.” – emelte ki Prof. Dr. Dézsi Csaba András, polgármester.

A 2017 óta elérhető időszakos, limitált darabszámú - nagyságrendileg 2,5 millió példányban megjelenő – Nagykarácsony sorsjegy minden évben nagy népszerűségnek örvend, az első 6 hétben általában elfogy a teljes sorsjegykészlet 2/3-a. A termék megvásárlásával játékosaink eddig 18 befogadó játszótér megvalósításához járultak hozzá, ugyanis az eladott sorsjegyek bevételének egy részéből valósul meg a közösségi terek tervezése és kivitelezése egyaránt. A befogadó játszóterekkel a következő helyeken lehet találkozni: Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerülete, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom, Nyíregyháza, Eger, valamint Győr.

Minden, „A játék összeköt!” programhoz kapcsolódó további információról a https://rolunk.szerencsejatek.hu/hu/a-jatek-osszekot weboldalon tájékozódhatnak, a Drávucz Ritával készült hosszabb interjút pedig a következő linken tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?v=zQht6xX0yyk.

Vissza