Hírek

Újra várja a jelentkezőket a Szerencsejáték Zrt. Level UP! utánpótlás- és gyakornoki programja

2022.03.01.

A tavalyi évet követően ismét elindul a Szerencsejáték Zrt. Level UP! utánpótlás- és gyakornoki programjának toborzási kampánya 2022. március 1-jén. A nemzeti lottótársaság inkubációs programjának célja, hogy vonzó fejlődési és karrierlehetőséget kínáljon a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak gyakornokként, illetve a maximum kétéves munkatapasztalattal rendelkező pályakezdőknek már munkaviszony keretében. A többlépcsős kiválasztási folyamatot követően pedig a felvételt nyerő fiatalok szeptemberben kiemelt piaci javadalmazás mellett csatlakozhatnak a nemzeti lottótársaság közösségéhez.

A Szerencsejáték Zrt. április 18-ig várja a pályázatokat az utánpótlás és gyakornoki programba. A jelentkezők több lépcsős – interjút és egy úgynevezett kiválasztási központot (Assessment Centert) is tartalmazó – kiválasztási folyamatban mutathatják meg rátermettségüket. Ha minden akadályt sikerrel vesznek, akkor a nemzeti lottótársaság határozatlan idejű szerződést köt velük. A felvételt követően intenzív tanulás következik, amely során az újonnan érkezők közös fejlesztési programban vesznek részt és emellett megismerik a vállalat termékeit, működését és felsővezetését.

„2025-ig tartó üzleti stratégiánkkal összhangban célunk, hogy szintet lépjünk és megteremtsük hosszútávú, sikeres működésünk alapjait. Meggyőződésem, hogy ambiciózus terveink elérése elképzelhetetlen a megfelelően képzett és motivált szakemberek nélkül. Ennek jegyében olyan izgalmas és szakmai fejlődési lehetőségekben bővelkedő programokat kell kínálnunk a fiatal pályakezdők számára, mint a tavalyi évben útjára indított Level UP! programunk.” - mondta el dr. Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „Az első év tapasztalatai rendkívül pozitívak számunkra. Az újonnan belépő, összesen 26 kolléga új szemléletével, friss tudásával szinte azonnal aktív részeseivé válták közösségünknek, amely visszaigazolta számunkra, hogy jó úton indultunk el és folytatnunk kell programunkat.”

Az utánpótlás program kialakításának sajátosságából adódóan a résztvevők 80%-ban a szakterületen végeznek munkát, munkaidejük 20%-ban pedig a központi képzés-fejlesztésük zajlik. Az első negyedév intenzív onboarding folyamatában a területek és vállalati folyamatok részletes megismerése történik, megalapozva az első év fő fókuszát, a projektmenedzsmentet.

„Hasonlóan a tavalyi évhez már a kezdetektől mentorok segítik a résztvevőket a beilleszkedésükben és a közösen kialakított fejlődési tervük megvalósításában.” – emelte ki Cseh Miklós, a Szerencsejáték Zrt. humán igazgatója. „A program egyediségét ugyanakkor nem csak a mentorok támogatása adja. A résztvevők választott szakterületük alapos megismerésén túl lehetőséget kapnak arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig tartó rotáció, valamint szervezeten átívelő projektekben való részvétel keretében betekintést nyerjenek más igazgatóságok munkájába, a három év során pedig lehetőségük nyílhat külföldi tapasztalatszerzésre is.” – tette hozzá a vállalat HR vezetője.

A Level UP! utánpótlásprogram mellett gyakornoki pozíciókra is várja a jelentkezőket a Szerencsejáték Zrt. A gyakornoki programba olyan egyetemistákat várnak, akik heti 20-30 órában dolgoznának, és már a felsőfokú tanulmányaik alatt releváns nagyvállalati munkatapasztalatot kívánnak szerezni. A kiválasztás folyamata után mentori segítséggel kezdhetnek neki a munkának, készségfejlesztési tréningeken vehetnek részt, a későbbiekben pedig jelentkezhetnek az utánpótlásprogramba vagy teljes munkaidős pozícióba.

2021 szeptemberében több mint 500 jelentkező közül 17 utánpótlás programban résztvevő kolléga és 9 gyakornok került be a Szerencsejáték Zrt. Level UP! programjának első évfolyamába, akik az azóta eltelt alig több mint 5 hónap alatt változatos szakmai feladatokról, komplex fejlesztési programokról, egyedülállóan támogató közösségről, valamint izgalmas és egyedi projektekről számoltak be.

A nemzeti lottótársaság 2022-es év elején végzett belső felmérése során a tavaly felvett Level UP!-os utánpótlás és gyakornoki kollégákat, valamint közvetlen vezetőiket kérdezték meg a programról. A program erősségeiként a gyakornoki kitöltők kivétel nélkül az összetartó csapatot jelölték meg, 80%-uk pedig a kellemes munkahelyi légkört emelte ki. Az Utánpótlásprogram kitöltői szintén teljes mértékben elégedettek a Level UP!-os közösséggel, ahova bekerültek. A programba részt vevő fiatalok megítélése kifejezetten jó a Szerencsejáték Zrt. szervezetén belül, a megkérdezett szakmai vezetők a fiatalok 86%-ával kapcsolatban gondolja úgy, hogy egyre hatékonyabbá válik a munkavégzésük.

A Level UP! programmal kapcsolatos további információk a karrier.szerencsejatek.hu oldalon érhetők el.

Vissza