Hírek

Virágoskert várja a szolnoki gyerekeket a legújabb akadálymentes játszótéren

2022.12.07.

Tulipánok, rózsák és pipacsok között ismerhetik meg jobban egymást az ép és fogyatékossággal élő gyerekek Szolnok legújabb játszóterén. A nemzeti lottótársaság játszótérépítési programjában a Lovas István utcában olyan befogadó tér nyitotta meg kapuit, ahol a fogyatékosság minden típusának megfelelő játékelemeket próbálhatnak ki a gyerekek. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” programjának részeként már a 22. befogadó játszótér nyílt meg.

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amelyet az időszakos, limitált darabszámú Nagykarácsony sorsjegy értékesítésével, játékosaival közösen finanszíroz. A nemzeti lottótársaság országos programjában már a 22. befogadó játszótér várja a gyerekeket. A Szerencsejáték Zrt. célja, hogy az akadálymentes és befogadó játszóterekkel már gyermekkorban, a közös játékon keresztül valósítsa meg a szemléletformálást.

„A fogyatékosság nem akadály, nem lehet akadály.” – emelte ki dr. Módra Szilvia. A lottótársaság Szegedi Értékesítési Régiójának vezetője hozzátette „A vállalatunk három pillérre alapozva valósítja meg a társadalmi felelősségvállalási programját: munkáltatóként, fogyatékossággal élő játékosainknak nyújtott szolgáltatásainkkal és társadalmi szemléletformálással. Karitatív hálózatunk közel 20 éves, Szolnok városában 6 karitatív árusunk van, a régióban pedig összesen 32-en dolgoznak a karitatív hálózatunkban.”

A szolnoki befogadó játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak.

„Ez a játszótér a gyerekek számára az esélyről szól, ami összeköti a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket. Ami minket körül vesz nem csak a gyerekeket, a közösséget és a társadalmat is összeköti.” - hangsúlyozta dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő.

A Szerencsejáték Zrt. programjának köszönhetően Szolnokon nyitotta meg kapuit a legújabb olyan játszótér, ahol a gyerekek a fogyatékosság minden típusa szempontjából akadálymentes környezetben játszhatnak. A 2017-ben elindított játszótérépítési programjának célja, hogy a szemléletformálás már gyermekkorban megkezdődhessen, és ezeken a közösségi tereken keresztül is támogassa a fogyatékossággal élő gyermekek beilleszkedését, valamint sikeres, boldog felnőtté válását.

„Ez a játszótér a társadalmi beilleszkedést segíti, hiszen a gyerek a gyerekekkel tudja legkönnyebben elfogadtatni magát. A városban több szinten valósul meg az integráció, mind a gyerekeket támogató, mind pedig a felnőtteket segítő programokban, intézményekben és foglalkoztatásban is.” – mondta el Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A nemzeti lottótársaság 2017-ben indított játszótérépítési programja idén újabb szintet lépett, hiszen a kezdeményezés élén jószolgálati nagykövet is áll. Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők szélesebb körű integrációját. Az olimpikon kislányánál 2 éves korban diagnosztizálták Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegséget, egy ritka, genetikai rendellenességet, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik.

A befogadó játszóterekkel a következő helyeken lehet találkozni: Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerülete, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom, Nyíregyháza, Eger, Győr, Szekszárd, Pécel, Pomáz, valamint Szolnok.

Minden, „A játék összeköt!” programhoz kapcsolódó további információról a https://rolunk.szerencsejatek.hu/hu/a-jatek-osszekot weboldalon tájékozódhatnak.

Vissza