Regisztráció

Részletes tájékoztató a regisztrációról

Az alábbiakban szeretnénk segítségedre lenni a belépésben, illetve a regisztrációd létrehozásában.

Belépési segédlet - Amennyiben korábban már regisztráltál, azaz van internetes regisztrációd

Kérjük, hogy mindenképp próbálj meg bejelentkezni a korábbi regisztrációd során megadott felhasználónévvel - ha elfelejtetted felhasználóneved, akkor e-mail címmel -  valamint jelszavaddal! Ezt abban az esetben is érdemes megpróbálni, ha azt feltételezed, hogy a regisztrációd már megszűnt.

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, de a korábbi regisztrációd során megadott e-mail fiókodba be tudsz lépni, akkor kattints a belépési adatok mezői alatt látható Elfelejtett jelszó menüpontra, és igényelj jelszóemlékeztetőt a felhasználónév vagy az e-mail cím megadásával. Amennyiben változott az e-mail címed az elmúlt időszakban, hívd Ügyfélszolgálatunkat a 06-1/201-0580 telefonszámon, ahol adategyeztetést követően munkatársaink aktualizálják az e-mail címedet.


Kitöltési segédlet - Új regisztráció létrehozása

Ügyelj arra, hogy az okmányodban szereplő személyes adatokkal pontosan egyező adatokat adj meg, azoknak betűről betűre meg kell egyeznie (legyen szó akár egy szóközről), mivel ezek az adatok a megadott okmány érvényességének ellenőrzésének céljából a Belügyminisztérium (BM) nyilvántartásában szereplő adatokkal kerülnek összevetésre egy auditált csatornán keresztül.

Kérjük, hogy amennyiben rendelkezel második keresztnévvel, azt is mindenképp tüntesd fel!

Ha azt a hibaüzenetet kapod regisztráció végén, hogy „A megadott adatokkal nincs érvényes személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány az adatbázisban”, ez azt jelenti, hogy a regisztráció kezdetekor megadott okmányazonosítóhoz nem karakterre pontosan ezek a személyes adatok tartoznak a központi adatnyilvántartásban. Kérjük, hogy ebben az esetben figyelmesen nézd át a megadott adatokat és javítsd az elütést vagy elírást. Ha sokadszorra sem jön létre a regisztráció a helyes adatokkal, kérjük, hogy töröld a böngészési előzményeket, vagy a regisztráció idejére használj másik böngészőt! Különösen igaz ez a mobiltelefonon, tableten keresztül kezdett regisztráció esetében.

Amennyiben a regisztrációt az egyik okmányoddal kezded el, ám végül egy másik okmányodon található adatokkal szeretnél regisztrálni, kérjük, hogy ne a korábban elkezdett regisztrációt folytasd, hanem nyiss új űrlapot a regisztrációhoz!

Fontos, hogy mobil felületen is használj magyar ékezeteket, mert azok eltérő karakternek minősülnek.

A regisztráció során meg kell adni a bankszámlaszámodat, amely a nyeremény felvételét fogja szolgálni. Fontos, hogy csak magyarországi bankfiókban nyitott lakossági bankszámlaszámot adj meg, mert szerencsejátékból származó nyereményt a bank csak ilyen számlára könyvelhet.

A számlaszám ne legyen webkártyához tartozó számlaszám, mert ezek esetében is visszafordítja a bank a kezdeményező felé az utalást.


A regisztráció során használható személyazonosság igazolására alkalmas dokumentumok

Személyi igazolvány

A személyi igazolványt kiválasztva kérjük, hogy különös figyelmet szentelj a születési hely mezőre, amely a kártyaformátumú személyi igazolványok esetében mindig tartalmazza a Magyarország szót, és mindezt zárójelekben, amely zárójelek feltüntetésére szintén szükség van a teljes egyezőséghez.

Amennyiben Budapesten születtél, fel kell tüntetni a kerületet is, mégpedig úgy, ahogy az az okmányon szerepel, tehát arab számokkal.

Ha külföldön születtél, valószínűleg a város neve az adott nyelven is feltüntetésre került az okmány hátulján (pl. Nagyvárad (Oradea, Románia), kérjük, erre is ügyelj az adatok kitöltése során!

Amennyiben kiskönyv formátumú személyi igazolvánnyal rendelkezel, az okmányazonosító mezőbe kérjük, hogy kötőjel nélkül írd be az azonosítót, pl. az AU-VII.123456 szám helyett így: AUVII123456.

Édesanyád lánykori nevét is kérjük, hogy pontosan az okmányon szereplő módon tüntesd fel. Amennyiben van második keresztneve, erre is szükség van, valamint bizonyos esetekben a Dr. titulus is szerepel az Anyja születési neve mezőben, amelyet szintén be kell írnod.

Vezetői engedély

A Születési hely mezőben csak a város neve szerepel, azonban bizonyos esetekben (pl. Budapest esetében a kerület) feltüntetésre kerül egyéb adat is. Amennyiben ez így van, fontos, hogy ezt is tüntesd fel!

Édesanyád nevét a személyi igazolványban vagy a lakcímet igazoló hatósági igazolványban (lakcímkártyán) megtalálható módon kell feltüntetni. Amennyiben van második keresztneve, erre is szükség van, valamint bizonyos esetekben a Dr. titulus is szerepel a leánykori név mezőben.

Útlevél

Kérjük, hogy útlevél esetében is ügyelj arra, hogy a Születési hely mezőben valóban az okmányban található adatot add meg!

Édesanyád nevét a személyi igazolványban vagy a lakcímet igazoló hatósági igazolványban (lakcímkártyán) megtalálható módon kell feltüntetni. Amennyiben van második keresztneve, erre is ügyelj, valamint bizonyos esetekben a Dr. titulus is szerepel az okmányon az Anyja születési neve mezőben.

Lakcím adatok

A lakcímkártya száma a kártya jobb felső sarkában található. Ennek megadása során nincs jelentősége, hogy a számsor és betűkód közé teszel-e szóközt. Kérjük, hogy semmiképp ne a lakcímkártya hátoldalán található személyi azonosító számot add meg!

Amennyiben kiskönyv formájú személyi igazolványod van, ezáltal nem rendelkezel külön lakcímkártyával, kérjük, hogy a személyi igazolvány számát add meg ugyanúgy, ahogy azt az okmányazonosító mezőben tetted (pl: AUVII123456).